weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý sedmý týden roku 2019

Po plonkovém pracovním týdnu víkend akcemi přeplněný.

Původně jsem neměl naději, ale vzhledem ke změněné situaci zamířím v pátek 5. července 2019 do Jiřetína pod Jedlovou. Výstava, kostel, křížová cesta. Magie Máje – magie filmu, F. A. Brabec, beseda, promítání. To prostě vypadá hodně zajímavě… Kdo nechce tohle, vybere si jinde (Dolní Poustevna ve Fajnu, Malvas ve Fontáně, Vláďa Málek v La Terasa).

V sobotu 6. července 2019 je to také jednoduché. Ještě nikdy jsem nebyl, ale dostal jsem pozvání. Takže směr Eastern Tunes. Tím pádem pro mne odpadají oslavy pětiletí Dráhy NP, která propojuje především Rumburk – Dolní Poustevnu – Sebnitz – Bad Schandau – Děčín a tudíž se budou na naší straně konat v Krásné Lípě. Situaci zachraňuje Dolní Poustevna koncertem na nádraží, ale tam taky nebudu. Nebudu ani letos ve Chřibské. Natož v Rumburku na oslavách Střelnice. Ani v Jiřetíně pod Jedlovou, kde se představí soubor, účinkující v neděli ve Filipově. Jedině snad že bych to vzal přes Šluknov, kde se bude v kostele troubit.

V neděli 7. července 2019 se sportuje v Rumburku na stadionu, proběhne tu celodenní chodecký mítink. Nevím, jestli stihnu – pro mne je přednější hudební začátek léta, který začne odpočítávat dva měsíce prázdnin. Komorní sbor Města Sulejóvek se přesune z Jiřetína do baziliky a bude se střídat se zvukem varhan.

Další hledejte v plakátcích, v našem kalendáři nebo kde chcete.

Sousední region snad brzy