weby pro nejsevernější čechy

Koncert Pavla Šporcla v Krásné Lípě

Zveme vás tento pátek 26. 7. 2019 do kostela sv. Máří Magdalény na koncert známého houslového virtuoze Pavla Šporcla s názvem Pocta Paganinimu.

Výjimečný hudební zážitek slibuje koncert houslového virtuóza Pavla Šporcla. Díky svému umění, výrazné osobnosti i nekonvenčnímu vystupování slaví úspěchy na nejvýznamnějších pódiích a u posluchačů všech generací. Světově uznávaný kritik a historik Henry Roth zařadil Pavla Šporcla jako jediného z českých houslistů mladé generace do své knihy Housloví virtuózové – od Paganiniho po 21. století. V koncertní sezóně 2001/2002 po uvedení Dvořákova houslového koncertu s Českou filharmonií v pražském Rudolfinu nazvali kritikové Pavla Šporcla talentem, který se rodí možná jednou za sto let.

Pavel Šporcl – nazývaný houslistou 21. století – v pořadu Pocta Paganinimu představuje škálu technických i zvukových možností houslí. Vtipně jej provází slovem a příběhy ze života Nikoly Paganiniho, nejslavnějšího houslisty všech dob.

K bezpočtu míst jeho koncertů, kterými jsou např. Suntory Hall v Tokiu, Alte Oper ve Frankfurtu, Čajkovského sál v Moskvě či legendární Carnegie Hall v New Yorku tak přibude další, a tím bude v pátek 26. července 2019 kostel svaté Máří Magdalény v Krásné Lípě. Koncert s názvem Pocta Paganinimu začíná v 18.00 a vstupné je dobrovolné.

Program:
Johann Sebastian Bach – Partita č. 2 d moll, BWV 1004
Eugen Ysaye – Sonáta č. 4
Nicolo Paganini – 24 Capricií op. 1 (výběr)
Pavel Šporcl – Kde domov můj (virtuózní variace pro sólové housle)

Více informací a zajímavostí o Pavlu Šporclovi, např. životopis „Výjimečný svět modrých houslí“, najdete na webu

Jste srdečně zváni.

Jana Drobečková
místostarostka města
Masarykova 246/6
407 46 Krásná Lípa
e – mail: drobeckova@krasnalipa.cz

Koncert v roce 2012 ->, v roce 2015 ->

Tagy