weby pro nejsevernější čechy

Fotografové nejen z výběžku – vernisáž výstavy

Ve středu 4. září 2019 se konala první poprázdninová vernisáž v Městské knihovně ve Varnsdorfu.

Se začátkem nového školního roku se Městská knihovna vrátila do běžného provozního režimu a na úvod svou fotografickou tvorbu představila skupina (nejen) výběžkových tvůrců. Říkají o sobě: Každý fotí jiné téma, každý kouká přes hledáček na jinou část našeho světa, našich životů a přesto všechno si výborně rozumí, spolupracují a skvěle se doplňují.

Bohužel chodby v knihovně nejsou nekonečné, takže každý z nich mohl vystavit jen malou ochutnávku, byť by si zjevně zasloužili daleko rozsáhlejší prezentaci.

Jiří Benedikt, Lukáš Hubálek, Miroslav Jeništa, David Kovář, Marián Maštrla (nedávno vystavoval v Městském divadle), Zuzana Nohavicová, Lenka Punčochářová

Jména, která možná znáte. Lidi, které nejspíš potkáváte. Pokud ne, měli byste to napravit. Minimálně tím, že se zajdete kouknout. Aspoň budete vědět, od koho si nechat nafotit svatbu, děti, zvířata, čí krajinku si pověsit doma na zeď, koho pozvat nafotit nějakou akci. A třeba někdo z nich konečně splní dlouholetý sen činovníků KPMV a převezme a oživí fotoklub.

Pro rejpaly – nepatřím do téhle party. Protože nejsem fotograf. Jen zaznamenávatel.

Tagy