weby pro nejsevernější čechy

Týden hokeje ve Varnsdorfu 2019

V týdnu od 23. do 29. září 2019 proběhla další celostátní akce Týden hokeje, opět se připojil i varnsdorfský hokejový klub a ve středu 25. září 2019 uspořádal na zimním stadionu pro mrňata akci Pojď hrát hokej.

Letošní pozvánka z FB:

Ve středu 25.9.2019 budou mít všechny děti bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet zdarma, jaké to je být hokejistou. HC TS Varnsdorf ve spolupráci s Českým hokejem pořádá na zimním stadionu ve Varnsdorfu akci v rámci Týdne hokeje. Kromě zážitku z bruslení si každé dítě navíc domů odnese zajímavý hokejový dárek. Přijďte si vyzkoušet lední hokej a zažijte spoustu zábavy.

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 – 8 let a jejich rodiče. Jedná se o akce, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče mají možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro jeho fyzický a osobnostní rozvoj.

Co všechno je potřeba si na akci přinést? Stačí jen brusle, helma a rukavice (postačí lyžařská helma a rukavice).

FB HC Varnsdorf:

Foto z akce zde ->

Dne 25.9.2019 se ve spolupráci s ČSLH konala na ZS Varnsdorf náborová akce Pojď hrát hokej.

Od 17:00 hod. probíhala registrace, na které se zapsaly 3 dívky a 18 chlapců. Po vyplnění formuláře si účastníci podepsali dres, kdo potřeboval, mohl si zapůjčil brusle, helmu, rukavice a hokejku. Vše si uložili v šatně a šlo se s trenérem na rozcvičku.

Zatím co se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace projektu Pojď hrát hokej, představení klubu. Tohoto úkolu se zhostil předseda klubu Zdeněk
Damašek a na dotazy rodičů odpovídal sekretář Josef Hambálek.

V 18:00 hod. se děti začali bavit na ledě. Hráči 1.až 5. třídy ukázali, jak umí hrát hokej, naše nové naděje se začali seznamovat s ledem, naučily se samostatně vstát a pak už se rozdělily do 5 skupin.

Všechny děti prošly stanoviště – 1. střelby a následně překonaly překážkovou dráhu, 2. hru hokeje na malém prostoru, 3. hru Ocásky, kde se snažily chytit kamaráda a sebrat mu ocásek- trénovaly obratnost, 4. sběr tenisových míčků a házení do bedny, kterou za sebou vozili hráči dorostu, 5. děti se zábavnou formou učily zvedat nejen sebe, ale i předměty a následně se snažily dostat se k cíli.

Děti, které stály poprvé na bruslích se za pomocí trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se , jezdily na pneumatice, děvčata, která nechtěla bruslit s hokejkou hrála na babu.

Po společném focení dostali všichni účastníci krekry, omalovánky a dárky od místní firmy a další hodnotné dárky. Věříme, že se děti bavily a přijdou brzy zase na led.

Děkujeme všem rodičům i jejich šikovným dětem za účast. Byli jste báječní !

Rok 2018 ->

Tagy