weby pro nejsevernější čechy

Posezení s country legendami

Dne 2. října 2019 od 17 hodin pořádá Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě (příspěvková organizace Libereckého kraje) v klubovně muzea besedu s malou jednodenní výstavou nazvanou „Posezení s country legendami“.

Na programu budou: skupina Tučňáci (se vzpomínkou na Michala Tučného), skupina Taxmeni (se vzpomínkou na Karla Mrkvičku), skupina Country Sisters (Jizerskou protěž), skupina Volupsije (se vzpomínkou na Jiřího Němečka), Karel Gott (letos oslavil své 80. narozeniny) a Olga Blechová – Matušková, která v tento den slaví narozeniny. Dále pak zavzpomínáme na nedožité 70. narozeniny Karla Zicha a na dva muzikanty, kteří tento rok bohužel zemřeli, a to na Mirka Hoffmanna a Zdeňka Skarlandta.

Účast přislíbili: Karel Poláček (první kapelník Fešáků), Miloš Slezák (steelkytarista Fešáků), Karel Kopic (bicista Tučňáků), Medard Konopík (kapelník Tučňáků), Petr Berounský (profesionální fotograf), Sonia Kociánová (kapelnice Country Sisters), Ondra Haken (kapelník Volupsije), Petr Švejnar (baskytarista a zpěvák Volupsije), Ríša Tilp (kytarista a zpěvák skupiny Volupsije), Pavel Lhoták (kytarista a zpěvák Volupsije), Mirek Havrda (bývalý bicista Volupsije), Mirka Nováková (speciální host) a další hosté.

Bc. Marek Hofman
etnograf, sbírkový kurátor, vedoucí pobočky Vísecká rychta

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská
Oddělení výstav a propagace
Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě
Nám. Osvobození 297, 470 34 Česká Lípa
Tel.: 487 824 145
www.muzeumcl.cz

Tagy