weby pro nejsevernější čechy

Český pohár ve volejbale – kvalifikace starších žákyň 2019 (neděle 29. 9. 2019)

O svátečním víkendu (28.-29.9.2019) proběhla ve varnsdorfské sportovní hale historicky první kvalifikace celorepublikové volejbalové soutěže – český pohár starších žákyň.

Jedná se o celoroční soutěž, ve které se potkávají družstva z celé republiky. Do letošního ročníku je přihlášeno 70 družstev z Čech a Moravy.

Do Varnsdorfu se sjela družstva z celého Ústeckého a Libereckého kraje (Duchcov, Ervěnice-Jirkov, Teplice, SK Ústí nad Labem, Volejbal Ústí nad Labem, Děčín, Nový Bor, BV Vratislavice a TK Vk Dukla Liberec), ke kterým se vůbec poprvé v historii oddílu připojila děvčata TJ Slovanu Varnsdorf ( N. Talianová, E. Philippová, A. Hubáčová, M. Kochová, G. Podroužková, L. Dojčánová, A. Prknová, P. Dulkajová, A. Heinzelová, N. Nováčková, T. Farská).

V sobotu na celém družstvu byla znát značná nervozita, která na některých ležela jak deka. První zápas proti Teplicím byl bohužel touto nervozitou velmi ovlivněn a tak děvčata podlehla soupeřkám 2:0. V druhém sobotním utkání čekal na děvčata velmi zkušený soupeř, který nakonec prošel turnajem jen s jedinou prohrou a to VK Ervěnice-Jirkov. Děvčata z Jirkova jsou velmi zkušená a domácím chvilku ukazovala, jak se hraje volejbal. Výhra 2:0 putovala k hostujícím děvčatům. Chuť si domácí spravily v zápase proti SK Ústí nad Labem, kde soupeřkám nedaly šanci a zápas jednoznačně vyhrály 2:0. V posledním sobotním zápase je čekaly kamarádky z Nového Boru. Bohužel po velkém boji a zranění klíčové hráčky děvčata zápas nedovedla do vítězného konce a Boru podlehla 2:0. Po sobotních bojích bylo tedy jasné že v neděli se poperou o 7-10. místo.

V neděli jako kdyby dorazilo úplně nové družstvo. Opadla nervozita a na co děvčata sáhla, to se jim dařilo. Bezchybný příjem, celkově zrychlená hra a minimum chyb na podání – to vše nakonec vedlo k výhrám nad Děčínem a Vratislavicemi. Celkově tedy krásné 7. místo, které pro příští boje znamená čtvrtou sedmičku poháru v Žatci (19.-20.10.2019).

Celý tým makal jako ještě nikdy. Všechna děvčata, jak ve hřišti, tak na lavičce zaslouží velkou pochvalu za týmovou práci.

Volejbalový oddíl TJ Slovan Varnsdorf

Hodnocení kvalifikace na webu Beach Volley Vratislavice nad Nisou ->

Foto IŠ:

Komu by fotky nestačily, může pokračovat zde ->

Sobota 28. 9. 2019 ->

Finále krajské soutěže volejbalu kadetek 2017 ->

Tagy