weby pro nejsevernější čechy

Adaptační kurz ZŠ Východní Varnsdorf 2019

Od středy 9. do pátku 11. října 2019 se ve sportovní areálu v Jiřetíně pod Jedlovou uskutečnil adaptační kurz pro 6. ročník základní školy Východní Varnsdorf.

Ve středu 9. 10. čekal na školáky pěší přesun na místo kurzu přes Hraniční Buk. Následovalo ubytování, nastavení pravidel a seznámení s programem. Úvod kurzu obstaraly hry na uvolnění a nastartování spolupráce ve dvojicích, po nich přišly ke slovu pohybové hry. Na zklidnění třídní blok – pravidla pro školu a třídu, plus výroba třídních triček.

Ve čtvrtek 10. 10. proběhl komunikační program se zástupkyní Střediska výchovné péče z Jiříkova a další seznamovací a stmelovací hry. Lektoři se Schrödingerova institutu připravili sérii pohybových her, vyžadujících spolupráci a zapojení se do kolektivu. Večer pak na účastníky čekalo opékání vuřtů a hudba (kytarový doprovod).

Poslední den kurzu, v pátek 11. 10. byl ukryt třídní poklad (ve sklenici ukryté představy o společných zážitcích za nadcházející 4 roky – děti se vžily do pozice děváťáků a popsaly, co by chtěly ve škole a se svou třídní učitelkou prožít).  Následovala závěrečná procházka po okolí a pak již jen odjezd zpět domů soukromou autobusovou dopravou.

Adaptační kurz se uskutečnil za dotační podpory Ústeckého kraje.

Více foto ze zdrojů školy zde ->

Foto IŠ:

Tagy