weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka na konec roku 2019 do Kamenického Šenova

Ráda bych Vás pozvala na akce, pořádané do konce roku 2019 v Kamenickém Šenově.

Nejprve na přednášku Ing. Petra Polakoviče z Krajanského muzea vystěhovalectví do Brazílie z Ralska – Náhlova. Přednáška nazvaná „Vystěhovalectví z českých zemí do Brazílie v 19. století“, v níž bude mj. zmíněn také zdejší obchodník Josef Conrath, se koná příští týden ve středu 13. listopadu 2019 od 17.30 h. v Kamenickém Šenově v přednáškovém sále nad městskou knihovnou.

*) – redakční poznámka: S Ing. Petrem Polakovičem a jeho studiem vystěhovalectví do Brazílie jsme se před časem měli možnost seznámit v rumburském muzeu, kdy hovořil o zapomenutém rodákovi Wenzelu Bergerovi.

Současně si Vás dovoluji s předstihem pozvat také na Setkání s Peterem Rathem z vídeňské firmy Lobmeyr (Peter zde založil v 90. letech nejprve vlastní firmu, později Evropskou společnost SKLO A SVĚTLO /Lightandglass, spolupodílel se na organizaci Mezinárodních sympozií rytého skla a podporoval jak kamenickošenovskou sklářskou školu, tak veškeré místní aktivity spojené se sklářstvím). Toto setkání u příležitosti 80. narozenin P. Ratha bude spojeno s prezentací jeho nově vydané publikace o lustrech „Möbel der Lüfte“ a proběhne 12. prosince 2019 od 16.30 h., také v přednáškovém sále nad městskou knihovnou.

Srdečně zveme a těšíme se na Vaši návštěvu!

Krásný den přeje

Helena Braunová, ředitelka
Sklářské muzeum Kamenický Šenov
Organizační složka Města Kam. Šenova
Osvobození 69
471 14 Kamenický Šenov
tel.: +420 487 412 040
e-mail: muzeumskla@kamenicky-senov.cz
www.muzeumskla.cz

Tagy