weby pro nejsevernější čechy

Házená Varnsdorf 2019

Vážení a milí sportovní fandové. Dovolte mi, abych vás v kostce seznámit s činností oddílu házené v roce 2019.

Jako hlavní trenér považuji rok 2019 za velice úspěšný a vrcholem našeho úsilí je i nominace v anketě SPORTOVEC ROKU 2019 ve Varnsdorfu, kde jsme nominováni v kategorii mládežnický kolektiv a trenér. Určitě nás tato nominace potěšila a nebyla zadarmo. Naše umístění v základní kategorii mladších žáků na prestižním mezinárodním turnaji v průběhu velikonočních svátků v Praze nás nominovalo do elitní skupiny, čímž jsme se dostali mezi nejlepších 45 týmů v této kategorii.

Na základě tohoto úspěchu se nám podařilo uzavřít spolupráci s TJ SLAVOJ Děčín v mládežnických kategoriích a už teď máme kladné výsledky. Především je to v počtu dětí, které se do oddílů přihlašují a mají zájem se rozvíjet pod naším vedením. Klademe důraz na vzdělání trenérů, snažíme se dětem maximálně zpestřovat chvilky s námi. Podařilo se nám vytvořit během půl roku týmy ve všech žákovských kategoriích a úspěšně se účastníme všech vícedenních turnajů – Continental Cup Jičín, Mega mini Liberec, házenkářský festival Lovosice a turnaj o pohár primátora města Most.

Dále chci poukázat na výsledky našich házenkářů v krajských soutěžích vedených ČSH. Starší žáci, reprezentující TJ SLOVAN Varnsdorf z.s., si v současné době odehráli v Libereckém kraji INTER REGIONÁLNÍ LIGU podzimní část. Jejich soupeři jsou házenkáři z Liberce, České Lípy, Jičína, Dvora Králové a Náchoda. Jedná se o kvalitní soupeře a naši borci se s touto kategorií teprve seznamují, tudíž tomu i odpovídají výsledky. Jako trenér musím však konstatovat, že herní projev je srovnatelný a skutečná současná pozice v tabulce bude určitě jen dočasná. Kluci zjistili, že se v této kategorii už sami neprosadí a musí začít spolupracovat. To bude náš cíl i v zimní přípravě. V kategorii mladších žáků, hostujících v TJ Slavoj Děčín, se nám daří zachovávat kvalitu týmu i s plynulou generační obměnou. Výsledné třetí místo po podzimní části je tomu důkazem. Můžeme jen poukázat na to, že takhle nově vzniklé týmy jsou schopné konkurovat týmům s dlouholetou házenkářskou minulostí a v popředí jsou jen týmy, které mají výrazně větší podporu, co se týká zázemí i finanční stránky.

Všechna tato naše snaha je především zásluhou jak jednotlivců: hlavního trenéra Oldřicha Rybáře, asistenta trenéra Ivana Husára a předsedy oddílu házené Jiřího Žďárského, tak i realizačního týmu TJ SLAVOJ Děčín, pod vedením Tomáše Jablonického a Stanislava Machta. A co se týče finanční podpory, chceme touto formou poděkovat generálnímu sponzorovi vinotéce PIJÁNOFKA, TJ Slovan Varnsdorf z.s. a v neposlední řadě i městu Varnsdorf.

Pokud vás naše činnost zaujala, můžete nás sledovat na webových stránkách ČSH nebo TJ Slovan Varnsdorf HÁZENÁ, TJ Slavoj Děčín i na sociální síti Instagram či facebook.

Hlavní trenér Oldřich RYBÁŘ

Tagy