weby pro nejsevernější čechy

Vítr z hor 2019 – ADEMENATO!

Závěr divadelního festivalu Vítr z hor obstaralo v neděli 17. listopadu 2019 uskupení Teatr novogo fronta s představením ADEMENATO!. Absurdní divadlo pro děti a jejich případné rodiče, jak zaznělo několikrát. Překvapivě přesunuté ven. Nejvíc absurdní faktem, že děti tu byly jen dvě (pokud jsem se nepřepočítal). Už dlouho se mi nestalo, abych odněkud odcházel před oficiálním koncem.

Citace:

Teatr Novogo Fronta pochází ze St. Petersburgu v Rusku, jejich první práce vycházely z experimentu na poli vztahu mezi tělem umělce – jediného materiálu užívaného umělcem – a prostorem kolem něj. Divadelní kritici popisují práci divadla jako „horkou taneční grotesku“, „tanec na hranici“. Od svého založení TNF odehrál stovky představení po celé Evropě i za ní.

Rodinné představení pro děti od 5 let o vlivu člověka na digitální vysílání. Známý soubor pohybového divadla TEATR NOVOGO FRONTA již od 90.let přináší novátorský osobitý přístup. K režisérskému stolci si tentokrát sedl Jakub Folvarčný a vedle nenahraditelné Iriny Andreevy postavil mima Lukáše Šimona.

Jaké by to bylo, kdybyste mohli spoluvytvářet televizní program? Vykročíme levou nohou do zábavného dobrodružství na druhou.

Režie: Jakub Folvarčný
Hrají: Irina Andreeva a Lukáš Šimon
Produkce: Marie Kobrlová
Premiéra: 31. 5. 2018, Přístav Holešovice

Tagy