weby pro nejsevernější čechy

Školení Skutečně zdravé školy 2019 – Rumburk Podhájí

O programu Skutečně zdravá škola jsme se zmiňovali už několikrát, většinou v souvislosti s Varnsdorfem a MŠ Zahrádka. Ta ale ve své snaze nezůstává osamocena. Ve čtvrtek 21. listopadu 2019 se tentokrát v Rumburku konal další ze seminářů o  tak trochu jiném vaření.

Iniciátorem se stala MŠ V Podhájí, která už se zdravou stravou nějaké zkušenosti má. S pomocí MAS Český sever sezvala zájemce do svých prostor, aby se s programem také seznámili. Proti Varnsdorfu, kde už je tahle problematika slušně zakořeněná, tady bylo docela dost teorie na úvod. Trochu se mi zdálo, že někteří (tedy vlastně některé) docela zpočátku tápou a převažuje skepse… Ale samozřejmě došlo i na praktické ukázky. Z těch já moc neměl, protože jsem se trochu zakecal… Ale co jsem si stačil všimnout, nad surovinami, hrnci, pánvemi a vykouzelným jídlem ledy roztály.

Stejně jako minule bude nejlepší spolehnout se na post na FB:

NEJZAZŠÍ CÍP
Mlha hustá jako mlíko by se dala krájet. Tma jakbysmet. A do toho vydatně pršelo.
Tak taková byla cesta zpátky. Ještěže ji vyvážilo předchozí odpoledne!
Severněji už jsme být nemohli. Rumburk je fakt na hranici. A v něm pět mateřských školek přijalo naše pozvání. Setkání nad dobrým jídle roztaje ledy, ale tady ani nemuselo Tak úžasná parta se sešla.
Hostitelem se stala mateřinka v Podhájí a občerstvení pro vyhládlé, než se navařilo, připravila Míša, fanynka zdravého vaření a ředitelka této mateřinky v jedné osobě. Pro všechny škarohlídy upřesňujeme – fanda s láskou a doma připraveného jídla. Skvělé.
U plotny stála nejenom Katka, ostřílená lektorka, ale i ředitelky, učitelky, kuchařky. Loupaly, krájely, strouhaly, koštovaly a hlavně… byly samá sranda.To se to pak jinak vaří !!!
Takové setkání rádi zopakujeme a máme další plány, jak společně přilákat a oslovit místní komunitu. Propojit různé generace prostřednictvím dobrého jídla. A je jedno, sejdeme-li se u stolu nebo na školami uspořádaných farmářských trzích. Nebo ještě lépe – na společné VELKÉ HOSTINĚ v rámci školního farmářského trhu.
Sejdeme se?

Plány velké, tak uvidíme.

Tagy