weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý devátý týden roku 2019

Druhá adventní neděle, příprava na svátky, Mikuláš. A tak podobně.

V sobotu 7. prosince 2019 je to poněkud náročnější. Začínají trhy v Žitavě, koná se tradiční turistický adventní trh v Krásné Lípě (letos ale na náměstí), Vánoce v Zubrnicích, trhy v děčínském muzeu, v Jiříkově proběhne již VI. pohádkový advent. Jiří Rak vyráží s turisty směr Žitava. Rosťa Křivánek zahajuje svou tour se čtením vánočních příběhů v Kafrárně v České Kamenici. Dvakrát volejbal – mládež bude mít v hale Mikulášský turnaj, ženy B se utkají s Jabloncem (předpokládám zas v tělocvičně na Edisonce). Všechno ovšem bledne před každoroční mačkanicí na faře v Jiřetíně pod Jedlovou. Letos vyšperkovanou tím, že jeden ňouma se tak trochu namočil, a po skončení adventu bude vernisáž.

V neděli 8. prosince 2019 třeba Filipov. Nebo adventní koncert folklorního souboru Lužičan v Krásné Lípě. Nebo Martin Maxmilian Kaiser na varhany v Jetřichovicích. Nebo se zkuste rozkrájet, když se ve Varnsdorfu vtipně konají dvě akce proti sobě – pohádka v divadle a advent na Hrádku.

Vše ostatní je na vás –  vyberte se, jak je ctěná libost, nabídka je přebohatá. Koukněte do připojených plakátků, do našeho kalendáře, nebo kdekoli jinde, pokud o nějakém zdroji informací víte.

U sousedů: