weby pro nejsevernější čechy

Vánoční trhy v Žitavě už tuto sobotu

 Vánoční trhy v Žitavě odstartuje už tuto sobotu 7. prosince Slavnost světel.  Nenechte si ujít tanec s ohni, ochutnejte německé speciality, jako je štola či perníčky. Trhy trvají po celý týden na náměstí před radnicí. Každý den je připraven speciální program, děti si mohou zazpívat a zatančit s Popelkou, nebo Elsou z Ledového království, obdivovat můžete akrobatickou show, nebo si poslechnout adventní koncerty.

Letos si poprvé budete moci u vybraných stánků vychutnat svařák z limitované edice hrnečků. Hrneček lze koupit za tři eura, nebo jej vrátit. K jídlu ochutnejte například německou specialitu bratwurst, šťavnatou klobásu podle tradičního receptu z roku 1313. Na památku si můžete koupit herrnhutskou hvězdu připomínající hvězdu betlémskou, nebo vánoční ozdoby a dekorace. Výjimečně budou o víkendu déle otevřeny i obchody v centru, kde seženete další dárky nejen pod stromeček.

Jak se do Žitavy dostanete?

Neumíte německy? Nevadí, domluvíte se zde i česky a polsky. Přijet sem můžete autem – parkovat lze v centru na vyznačených místech „Parkschein“. Nebo můžete dorazit vlakem. Přímý spoj jezdí z Liberce a cesta vám zabere jen 35 minut. Žitavské nádraží se nachází pouhých 15 minut pěšky od trhů.

Termín trhů: 7. – 15. 12.

Více informací v češtině na webové stráncehttps://zittau.de/cza na facebookové události Vánoční trhy v Žitavě 2019, kde najdete i program v češtině.

 

Tagy