weby pro nejsevernější čechy

Kdo uteče, vyhraje! 2020 (pohledem ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf)

V neděli jedenadvacátého června se někteří žáci naší školy zúčastnili již 16. ročníku běhu nesoucí název Kdo uteče, vyhraje!

Tradiční silniční závod se konal u Městského divadla ve Varnsdorfu a naši mladí závodníci se sešli v poměrně hojném počtu. Na start se tak postavilo 22 odvážlivců z 1. stupně ZŠ a obsadili dohromady tři věkové kategorie.

Na nejmladší závodníky čekaly dvě tratě v délkách 60 m a 120 m, starší žáci si okusili běžecký okruh dlouhý 420 m. Všichni žáci k závodu přistoupili zodpovědně, a tak nechyběla ani společná rozcvička a důkladné rozběhání před startem.

I přes nepřízeň počasí se žáci závodu nezalekli a předvedli krásné výkony. Musím podotknout, že nám na škole vyrůstají opravdu velmi dobří běžci a velký příslib samotné atletiky. Vyzdvihnout bych chtěla výkon Vojtěcha Patoče, Andrey Němečkové, Lukáše Šepse, Františka Soráda, Tomáše Synka a Zuzany Voráčkové. Všichni tito jmenovaní si odnesli ze závodu nejen hezký pocit z výkonu, ale také odměnu v podobě medaile a sladké odměny.

Za zmínku ještě stojí výkony našich dvou žákyň, které závodily za atletický varnsdorfský klub, kde se dlouhodobě pilně připravují. Obě dívky předvedly obdivuhodný výkon, jak Eliška Müllerová (1. třída), tak Terezka Olivová (2. třída) za sebou na trati nechaly i starší závodnice, a doběhly si tak rovněž pro medaile.

Z chlapců naší školy, kteří navštěvují atletický klub, se nejlépe dařilo Janu Sorádovi (5. třída), který vystoupal na stupínek nejvyšší. Všem závodníkům patří velké poděkování za předvedené výkony.

Blanka Plocarová, učitelka TV ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

 

Tagy