weby pro nejsevernější čechy

Sklářské muzeum v Kamenickém Šenově zve na návštěvu

Sklářské muzeum v Kamenickém Šenově budeotevřeno o tomto prodlouženém víkendu výjimečně i ve svátek v pondělí 6. 7. 2020 v době od 10.00 do 17.00 hodin

Aktuálně je k vidění výstava autorských šperků novoborských výtvarnic ze skupiny NATĚLO – Šárky Bartko, Karolíny Kopřivové, Evy Ranšové a Bohdany Vydrové (výstava potrvá do 30. 8. 2020).

V muzejní výtvarné dílně je možné vytvořit si po celé léto vlastní náhrdelník, náramek či jinou ozdobu z korálků. Dílna vznikla ve spolupráci s kamenickošenovskou Preciosou-Lustry, která dodala materiál.

Preciosa – Lustry se bude účastnit také Setkání se šperkem, akce připravené na poslední prázdninové nedělní odpoledne (30. 8.), na němž bude kromě současného moderního autorského šperku prostřednictvím prezentace připomenuta i historická výroba šperků z černé bižuterie.

Přístupná je i stálá expozice rytého a broušeného skla od 17. století do současnosti, doplněná expozicí historizujících ověskových svítidel, jejichž tradice výroby zde úspěšně pokračuje již od roku 1724.

Těšíme se na vás!

Helena Braunová, ředitelka
Sklářské muzeum
Organizační složka Města Kam. Šenova
Osvobození 69
471 14 Kamenický Šenov
tel.: +420 487 412 040
e-mail: muzeumskla@kamenicky-senov.cz
www.muzeumskla.cz

Tagy