weby pro nejsevernější čechy

Vzdělávací dny v Jizerkách

V letošním roce jsme letní tábor pojali trochu jinak, byť zázemím zůstal tradiční penzion U Kačáka – Jizerské hory. Tábor se ve dnech 3. – 6. 8. 2020 stal součástí „Vzdělávacích dnů“ AŠSK.

Žáci vytvořili 2 skupiny. Každé skupině se věnovaly dvě učitelky. Jedna v dopolední části. Tato část byla zaměřena na „badatelskou“ činnost s využitím mezipředmětových vztahů. Odpolední část byla věnována volnočasovým aktivitám, kdy děti navštívily „skákací bublinu“, bobovou dráhu, poznávaly pestré okolí Bedřichova, hrály motivační hry.

Slovo učitelek a žáků:

Ačkoliv nám příjezd trošku znepříjemňovalo počasí, nenechali jsme se zaskočit a zahájili jsme den s dobrou náladou. Dopoledne jsme zahájili seznamování pomocí her a děti si rozdělili do tzv. kmenů. Samy děti potom svým kmenům vymyslely název, vlajku, pokřik a svůj kmen nám představily. Odpoledne se nám počasí trošku vyčasilo, proto jsme se vydali na procházku po okolí.

Druhý den jsme dětem připravili vědomostní hru Kufr, u které jsme se všichni velmi bavili. Poté následovaly stolní hry rozvíjející logické myšlení. Odpoledním programem byl výlet na rozhlednu Královku. Během cesty žáci poznávali živou i neživou přírodu a plnili vědomostí kvízy, při kterých mohli získávat body pro svůj kmen.

Následující den jsme dětem připravili hry na procvičování paměti a sportovní turnaj mezi kmeny. Odpoledne jsme se potom s žáky vydali na bobovou dráhu, kterou žáci (podle jejich slov) milují.

Během čtvrtečního dopoledne jsme s dětmi pomocí her procvičili oblast ekologie. Při těchto hrách žáci také získávali body pro svůj kmen. Odpoledne jsme potom společně s dětmi navštívili přírodní koupaliště a cestu si zpříjemňovali hádankami a pochodovými aktivitami. Večer jsme završili táborákem s písničkami.

R. Brožková, N. Sedláčková, N. Rýznarová a T. Caklová
ZŠ Varnsdorf, náměstí E. Beneše

Tagy