weby pro nejsevernější čechy

Volejbal ženy Dukla Liberec (extraliga žen) vs DSC Dresden (I. bundesliga žen)

Ve středu 19. srpna 2020 hostila varnsdorfská sportovní hala mimořádnou událost, volejbalový oddíl TJ Slovan Varnsdorf ve spolupráci s několika spolupořadateli nabídl mezinárodní utkání ligových celků z Liberce a Drážďan.

Takřka přesně po jednom roce na palubovku opět nastoupily ženy Dukly Liberec (extraliga žen) a DSC Dresden (1. bundesliga žen). Letos bez předzápasu. Německý celek se dle slov komentátora zastavil na své cestě ze soustředění v Polsku, a stejně jako loni prokázal svou formu (i když ne tak jasně).

Hrálo se na 5 setů, i ten poslední byl nakonec standardní délky. Po třetím proběhlo losování tomboly (diváků bylo docela dost).

Mému laickému oku se zdálo, že Liberec se snažil být razantní. Začátky setů zvládaly hráčky dobře, udržovaly si i nějakou dobu vedení. Nicméně nedokázaly dotáhnout finiš. Němky docela snadno zvrhávaly štěstí ve správnou chvíli na svou stranu. Přesto se Dukle podařilo dva sety získat pro sebe (21:25, 19:25, 26:24, asi 11:25?, 25:21).

Snad se po těch neuvěřitelných kotrmelcích se zakazováním, omezováním a odvoláváním dočkáme normální sezóny, školních soutěží a krajských přeborů…

Dukla Liberec vs DSC Dresden 2019 ->

Tagy