weby pro nejsevernější čechy

Slavnosti města Rumburk a revival, kam se podíváš (den první)

První den rumburských oslav lákal návštěvníky na tři kapely – Náhodou, U2 revival a Kabát revival. Slavnostem, které jsou tento rok posunuté o týden dozadu, se tak dostalo příjemného zahájení a ve večerních hodinách se dokonce podařilo zaplnit prostor před pódiem. Dnes je program zábav pestřejší a výrazně zábavnější. foto: Ondřej Uher

V rumburském parku Vzpoury pořádá město Rumburk 9. ročník oslav města a pátek, tentokráte 16.8., byl vždy tím slabším dnem.  Napovídá tomu i fakt, že se včera neplatilo nic, zatímco dnes je vstupné 50 Kč. Oba dva dny se na pódiu pohybují moderátoři z Hitrádia FM, konkrétně Jitka Mesárošová a Marek Leština. Od nich žádné trapné proslovy nečekejte, jsou to profíci, takže alespoň na uvádění kapel může býti spoleh.

První skupinou byli rumburští Náhodou, kteří začali s patnáctiminutovým skluzem, jenž se poté táhl celým večerem. Náhodou snad už netřeba představovat, kdyby někdo Náhodou nevěděl, tak tady je jeden z článků o jejich úspěchu. Každopádně toto hudební uskupení s každým koncertem roste a to hlavně ve sféře vlastních textů. Přidávají stále další a pár jich je opravdu originálních.

Po nich se postavili na pódium U2 revival, kterým byla věnována hodina. Kluci z Neratovic spolu hrají teprve rok a půl, v aktuální uskupení mají koncert teprve po druhé. Pro uši laika zpívali hezky, hity „One“ a „With or without you“ nevyjímaje. Slyšel jsem pár poznámek, že hlavní zpěvák „na to neměl“, ale co člověk, to názor. 

Poslední vystoupili Kabát revival aneb Semeno. Sklidili největší úspěch a to zaslouženě. Pod pódiem v tu dobu už bylo těsno a kapele byl také dán nejdelší prostor, přesněji hodina a půl. 

Stánků i mobilních WC bylo výrazně méně než minulý rok, avšak kvalitou bohatě vystačili (jak stánky, tak záchodky). Samozřejmé je občerstvení, sladkůstky, palačinky nebo dárkové předměty. V zadní části parku najdete prostor pro děti, vyřádit se mohou na trampolínách, „koulích na vodě“ či v nafukovací skluzavce. 

Dnes se začíná od 10 hodin a to průvodem Indiánů z Lužického náměstí. Program trvá po celý den, vrcholit se bude Petrou Černockou, Petrem Spáleným, Michalem Hrůzou, Ewou Farnou a Alešem Brichtou. Časový harmonogram k nalezení zde. Jenom POZOR na jednu zásadní změnu: Brichta nakonec vystupuje od 19:30 a až po něm Farna, která má začátek plánovaný na 21:00!

Fotogalerie Ondřej Uher: