weby pro nejsevernější čechy

Nedělní (nejen adrenalinové) odpoledne pro děti

V neděli 4. července 2021 obsadilo břeh varnsdorfského rybníku (Mašíňáku, Ria) odpoledne pro děti v režii AdrenalinPointu a varnsdorfské Billy.

Odpoledne pro děti a zároveň také pro jedno dítě zcela konkrétní. Všechny aktivity a snažení směřovaly k tomu, aby se vybraly prostředky pro chlapce, postiženého mozkovou obrnou, jehož rehabilitace nehradí zdravotní pojišťovna. On však přes lékařské předpovědi o tom, že nebude nejspíš schopen ani sedět, přítomným předvedl i slavnostní výkop při předávání vybraných peněz. A nebylo jich málo. 600 beznadějně vyprodaných lístků do tomboly, dražba plzeňského piva, i „jen tak“ dobrovolné dary do kasičky.

Organizátoři odhadli účast na cca tisícovku příchozích. Dík patří nejen všem, kteří přiložili ruku k dílu (viz plakát a fotky) a zorganizovali za pár dní akci, která se z dobře známých důvodů už velmi, velmi dlouho konat nemohla, tak i těm, kteří dorazili a přispěli na vývěr nezanedbatelné částky, a také Městu Varnsdorf, s jehož podporou se akce uskutečnila.