weby pro nejsevernější čechy

Úkoly pětiletky se ctí splněny! U Kocoura se slavilo!

Po krátké návštěvě zastávky motocyklů Čechie-Böhmerland jsem doma vrátil auto a po obědě se v sobotu 31. srpna 2013 nechal zpátky vyhodit u Kocoura, abych tu strávil zbytek dne na oslavách varnsdorfského piva, pořádaných při příležitosti pěti let vaření zdejšího moku. Původně jsem toho chtěl stihnout tento den daleko víc, ale bez auta to jde těžko. Stuttgartští filharmonici v Krásné Lípě mě dodatečně trochu mrzí, leč u Kocoura se vlastně pořád něco dělo, takže jsem si to ani nestačil uvědomit. Naštěstí počasí bylo velmi rozumné a zazlobilo až na samý závěr a plánovaný program šlapal jako hodinky.

Jednotlivá hudební vystoupení (výborně nazvučená) byla prokládána doplňkovým programem, během kterého docházelo k výměně „rekvizit“ na pódiu, stánků s krmí a pitivem dost a dost (co třeba žraločí steak?), na loučce navíc zkušební střelby paintballového klubu či mučící nástroj, vydávaný za cvičební nářadí čehosi, co se údajně jmenuje TRX fitness. Trochu peška asi měly atrakce před vstupem do areálu – kdykoli jsem kolem řetízkáče a střelnice procházel, pusto a prázdno… Na konících někdo jezdil, ale to jsem ani nestihl vyfotit…

Pro ty, kdo snad nebyli na místě, časová posloupnost (mírně doplněného) programu vypadala takto:

13:30 – 14:25 Lužanka – dechovka z Varnsdorfu

14:30 taneční vystoupení ZŠ Varnsdorf „Náměstí“ (gangnam style)

14:50 – 15:45 Caldera Band – Varnsdorf

15:45 módní přehlídka spodního prádla prodejny Čtyřlístek (nejen prádla, ale i oblečení a šperků)

16:15 taneční vystoupení Star Pewees

16:20 – 17:20 Big Band Pavla Zelenky – Varnsdorf

17:20 taneční vystoupení SK Viktorie (Jiříkov)

18:00 – 18:50 Tohard – Varnsdorf

19:20 – 20:10 Led Zeppelin revival – Rumburk

20:40 – 21:30 Ahard – Orlová u Ostravy (host slavností)

21:50 ohňostroj

22:00 – 23:10 KREYSON s Láďou Křížkem (hlavní kapela)

23:40 – 01:00 Semeno – Kabát revival – Varnsdorf

Uvažoval jsem, zda nerozdělit fotky na několik částí, ale nakonec jsem si řekl, že „mírně“ nevyvážené obrazové zpravodajství ponechám vcelku, snad to čtenáři přežijí.

Před obrazovou smrští ještě pár čistě subjektivních poznámek. Úsměvné je, jak se zpočátku střídala hudební tělesa a přitom muzikanti zůstávali hojně stejní. Myslím, že jméno prodejny, jejíž sortiment se na módní přehlídce předváděl, si nikdo z pánů nepamatuje, na rozdíl od křivek čtyř odvážných slečen. Můj obdiv má pořadatelská služba, která se už na počátku musela potýkat s neukočírovatelnými konzumenty. Předpokládám, že tyhle slavnosti nebyly poslední, když jsem každou chvíli viděl navážet nové a nové sudy. Ohňostroj sice nebyl takový jako při Rampušačce, ale líbil se. Akorát že při dlouhé zvukové zkoušce Kreysonu začalo poprchávat, což možná byla poslední kapkou pro některé z čekajících, kteří začali nadávat na primadony a dožadovali se hraní. Nakonec se všichni dočkali, jen mám ten pocit, že potkat toho obtloustlého strejdu někde na ulici, asi bych v něm těžko hledal zlatého chlapce s dlouhým blonďatým hárem… A s velkým překvapením jsem po několika písničkách zjistil, že i když mám doma Kreysoňácké gramodesky, nepamatuji si (nepoznávám?) z nich ani jednu. No, možná došlo i na nějaké hity, ale odpadl jsem předčasně. A Semeno tím pádem už tradičně neviděl a neslyšel.

PS: Za těch pět let se u Kocoura vařilo už cca 35 druhů piv, jak správně uhádla holčička v soutěži, a pokud si pamatuji dobře, loňský výstav 3000 hektolitrů byl už letos překonán v srpnu. Takže – ať žije Kocour!