weby pro nejsevernější čechy

Muzejní noc v České Lípě /17. 9. 2021/

Srdečně Vás zveme v pátek 17. září 2021 na muzejní noc ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě.

Muzeum se touto akcí tradičně zapojuje do celorepublikového Festivalu muzejních nocí pořádaného Asociací muzeí a galerií ČR. Vzhledem ke stále  pokračující rekonstrukci oken a dveří hlavní budovy, bude i letos pro návštěvníky připravena večerní prohlídka pouze ambitových prostor s Loretou, kde pokračuje výstava palných zbraní ze sbírky VMG z minulého roku. Loňská muzejní noc se proto tematicky nesla ve vojenském duchu, letos jsme se zaměřili na šermířská vystoupení v klášterní zahradě. Rádi bychom návštěvníkům nabídli také netradiční chodce na chůdách a velkolepou ohňovou show v amfiteátru. Na hlavním pódiu zazní skladby skupiny Dixi DC, pro děti je připravena loutková pohádka Zvířátka a loupežníci, ale především šermířské duely a závěrečný turnaj o královnu. Nebudou chybět tvůrčí dílny pro děti, ale také pestré občerstvení ve venkovních prostorách.

S platnou vstupenkou z muzejní noci bude možno v těchto večerních hodinách navštívit i Šatlavu – archeologické muzeum Českolipska a prohlédnout si výstavu o Českolipském kachli, čeká vás i promítání a dílničky. Podrobný program muzejní noci naleznete na plakátu.

V letošním roce bude součástí Muzejní noci také tradiční Výstava hub, která bude v prostorách galerie Chodba otevřena návštěvníkům do 23 hodin.

Muzejní noc finančně podpořilo Město Česká Lípa.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská
vedoucí oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie – Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě
Nám. Osvobození 297/1, 470 01 Česká Lípa
Tel.: 487 824 145, 702 000 096
www.muzeumcl.cz

Tagy