weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – starší minižákyně U13 TJ Slovan Varnsdorf vs TJ Sokol Kladno (říjen 2021)

V neděli 17. října 2021 v tělocvičně na Národní ve Varnsdorfu proběhla další dvě utkání oblastní soutěže starších minižákyň U13 (3. kolo), dívky domácího Slovanu nastoupily proti TJ Sokol Kladno.

Negenderově řečeno – je to ještě takové holčičí hraní. Když se často na zemi přetahovaly ve valných hromadách o míč, až bylo lze očekávat, zda se budou kousat a škrábat…

Domácí na Kladno nestačily, což bylo zřejmé od prvních minut. Až do konce, jak potvrzuje IG:

Podrobně na oddílovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf – TJ Sokol Kladno 21 : 76  (7:12, 5:19, 2:9, 7:36)

Ve třetím soutěžním kole jsme přivítali doma soupeře z Kladna. První čtvrtina byla z našeho pohledu nejvyrovnanější, bojovalo se, ale nedařilo se střelecky nám, ani soupeři. Již ve 2. čtvrtině nám však soupeř utekl a v poločase vedl o 19 bodů.

Stále se neumíme prosadit ve hře 1 na 1, neumíme si správně přihrát, složitě jdeme do útoku, nepoužijeme akci hoď a běž. Naše hra je příliš statická a stále děláme chyby v obraně. Děvčatům se nedá vytknout bojovnost, ale to již nestačí, potřebujeme také herní disciplínu.

TJ Slovan Varnsdorf  – TJ Sokol Kladno 37 : 79  (11:23, 12:16, 8:26, 6:14)

I druhé utkání bylo v režii soupeře. Nám se podařilo několik rychlých a včasných přihrávek do běhu, zakončených úspěšnou střelbou. Ale stále jsme pomalejší než soupeř, a také méně pozorní při hře.

Pochvalu za bojovnost, obranu a ve druhém utkání i za úspěšnost střelby zaslouží Kája Keslerová. Nezbývá nám nic jiného, než se z chyb poučit a vyhecovat se k většímu úsilí při tréninku.

Tagy