weby pro nejsevernější čechy

Den plný basketbalu

Na sobotu 23. října 2021 připravil oddíl basketbalu TJ Slovan Varnsdorf celodenní akci k popularizaci tohoto sportu.

Sportovní hala tak patřila tréninkům a několika utkáním, byť zvací leták a realita se mírně rozešly – místo úvodního přípravného utkání společný oddílový trénink, utkání mezi domácími dívkami U13 a chlapci U12 proběhlo po obědě, protože Ústí nedorazilo.

Oddílový FB:

Basketbalový oddíl tělovýchovné jednoty Slovan Varnsdorf je jediným aktivním klubem tohoto sportu ve Šluknovském výběžku a kromě bohaté historie funguje i v současnosti na několika úrovních v dívčí i chlapecké složce. V několika projektech drží po dlouhou dobu každoroční linii a těší se velkému zájmu fanoušků a příznivců oranžového basketbalového míče.

Nově přidaným projektem, navazujícím na online a soutěžní aktivity v období pandemie, je Den plný basketbalu, podporovaný, kromě jiných subjektů, i městem Varnsdorf. Ten proběhl v sobotu 23. října a návštěvníky, a především účastníky čekalo nejedno překvapení. Navštívil jej hráč BK ARMEX Děčín Tomáš Pomikálek, účastníka naší nejvyšší soutěže mužů a s náplní pomohl i oblastní trenér basketbalové federace Tomáš Holešovský. Kolektivní focení pak ukázalo hrdost místních baskeťaček a baskeťáků ke klubové příslušnosti a hodnotám, které se jim trenéři na každé úrovni snaží vštěpovat. Více informací přináší předseda oddílu Zdeněk Strolený v krátkém rozhovoru.

Tagy