weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – nejmladší minižactvo U11 – TJ Slovan Varnsdorf vs. Slavoj BK Litoměřice (listopad 2021)

Neděle 7. listopadu 2021 ve varnsdorfské sportovní hale patřila opět basketbalu. Drobotina oddílu TJ Slovan Varnsdorf tu sehrála dvě utkání se Slavojem BK Litoměřice v kategorii nejmladší minižactvo U11.

2. kolo přípravné části, píše se na oficiálních místech. Míchanice kluci/holky. A milé, velmi milé překvapení, slibující, že budoucnost basketu ve VDF je zřejmě zajištěna – někteří byli silně k nepřehlédnutí. Litoměřičtí v mé blízkosti vyslovili už před polovinou prvního utkání přání „Schovejte někdo tu holku…“

Výsledek prvního utkání 30:18 (4:3, 14:7, 24:12), druhý výsledek už ne tak přesvědčivý, ale stále příznivých 38:34.

Na oddílovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf  –  Slavoj BK Litoměřice:30  :  18  (4 : 3, 10 : 4, 10 : 5, 6 : 6)

 Soutěž hráčů a hráček kategorie U11 pokračuje turnajovým způsobem tří družstev, která spolu sehrají vzájemná utkání. Další turnaj této kategorie se konal mimo jiné i ve Varnsdorfu. Ovšem družstvo dívek Válečnic z Děčína se turnaje, z důvodu onemocnění několika hráček, nezúčastnilo. Byla proto zvolena varianta dvojutkání s celkem Slavoje.

V prvním utkání se hráči obou prvních pětek pravděpodobně „rozkoukávali“ a po řadě chyb a nepřesností svítilo na ukazateli jen hubené skóre. Ve druhé čtvrtině se podařilo druhé pětce získat nadějný náskok, který pak první pětka ve 3. čtvrtině ještě navýšila. Závěr utkání byl již vyrovnaný. Pochvalu za bojovnost zaslouží všichni, střelecky se dařilo Terezce Činkové a Vladislavu Marínkovi.

TJ Slovan Varnsdorf – Slavoj BK Litoměřice38  :  34  (6 : 12, 16 : 6, 14 : 10, 2 : 6) 

Snad s vědomím náskoku z prvního zápasu si naši hráči v první čtvrtině počínali v obraně velmi laxně a umožnili soupeři získat slušný náskok. Až ve druhé čtvrtině podala druhá pětka zejména v obraně podstatně lepší výkon a ten také přinesl obrat ve skóre v polovině utkání (22:18). Až podstatné zlepšení první pětky ve třetí části hry přinesl uklidnění. V závěru utkání soupeř již jen snížil. Střelecky se opět dařilo Terezce a Vláďovi. Škoda, že zůstávají tak trochu osamoceni. Obrana nebyla naše silná stránka.  

Tagy