weby pro nejsevernější čechy

Blackout/Lockdown

Je mi to líto.

Vzpomene si ještě někdo, jak velkou bouři nevole vyvolala žlutá hvězda „neočkovaní“, když někteří tvrdili, že dojde na podlidi, vylučování z veřejného života, příkazy a zákazy? Rozhlédněte se aktuálně kolem sebe.

Všichni operují čísly, statistikami, „jasnými“ fakty. Smůla, že každý jinak, protikladně, a stejně „věrohodně“. Každý jen tu svou (pravdu) má za jedinou. Možná ji i někdo má, ale věřit čemukoli po těch měsících, kdy široké veřejnosti byla předkládána jedna lež za druhou, jeden nesmysl se vršil na druhý, a kdy všichni viděli, že nic z toho nefunguje?

Pokud v jednom aktuálním textu vedle sebe stojí věty:

Ministr zdravotnictví prosadil konec uznávání testů i na hromadné, kulturní a sportovní akce.

Testovat na covid se budou muset jednou týdně zaměstnanci firem, kteří nejsou očkovaní. Dál se bude testovat i ve školách. Vláda se shodla na pokračování plošného testování ve školách jednou týdně každé pondělí.

Plně očkovaným osobám budou hrazeny ze zdravotního pojištění dva PCR testy za měsíc. To využijí podle Vojtěcha zejména při cestování do zemí, kde ani dokončené očkování nestačí.

Pak co si myslet? Shrnuje to příspěvek v diskuzi: „Chápu to správně, že na VŠ kolejích a v práci budou platit AG testy jednou týdně, ale ke kadeřnici neplatí ani PCR?

Jsem přesvědčen, že aktuální plácnutí dlaní do vody je už zase jen začátek, a než se otočíme, bude hůř. Ti prozíravější už začali akce rovnou rušit, aby zbytečně neztráceli energii. Protože jednoznačně přijatá „opatření“ nebudou mít žádný výsledek, takže šrouby budou přitaženy, a stejně dojde na tvrdší zákazy, rušení a dočkáme si i nouzového stavu. Hlavně, že je to na koho svádět.

Je-li to pravda, pak potěš koště: „Neočkovaní v Německu nebudou smět bez negativního testu na koronavirus cestovat veřejnou dopravou a vstoupit na pracoviště, kde nelze vyloučit kontakt s jinými lidmi.“ Už nestačí zákaz snahy o posílení organismu vlastními silami (bazén, sport), ještě přijde blokace cestování? Seď doma na pr…li a umři?

Bu bu bu Delta. Pletu se, když mám dojem, že se o ní mluvilo už někdy začátkem léta? Kde byla doteď, kde přes léto spala, vyčkávala, aby se to na ni mohlo hodit až teď? Jak je možné, že dříve se objevovala jedna mutace za druhou, bádalo se, zkoumalo, a dnes je ticho po pěšině a šmahem se to všechno hodilo na tuhle variantu? Bu bu bu, Češi jsou nejhorší a nejvíc nezodpovědní v Evropě. Hmm, a proč všechny státy kolem a křížem krážem přijímají tvrdší a tvrdší a nesmyslnější opatření (z nichž mnohá sice nefungovala už předtím, ale je jednoduché je zopakovat stejně neúspěšně znovu)? To tam mají mezi sebou tolik Čechů, kteří za to mohou?

Je mi to líto. Nehodlám se toho účastnit. Před dlouhým časem jsem vyloučil pozvánky, teď přišel čas vyloučit i akce. Konec zpravodajství (stejně za chvíli zas žádné akce nebudou).

Ta největší tragédie je v tom, že se všichni chovají, jako kdyby to začalo včera, před týdnem. Překvapení, bezradnost, opakování stále stejných nesmyslů a chyb. 2019! Dva roky, kdy se vyhodily miliardy za opatření a prostředky, o nichž nám s vážnou tváří někdo postupně sděluje, že jsou (tudíž nutně i byly) k ničemu? Jediné, na co se celou dobu sralo, bylo zdravotnictví, které by podporu nutně potřebovalo. A najednou jsou všichni zaskočeni? Jen idiot si mohl myslet, že se do tohoto bodu nedostaneme znovu. Notabene – ať si kdo chce co chce říká, existuje jediný lék. Červen, červenec a srpen.

Aktualizace 25. listopadu 2021:

Musím se omluvit. Spletl jsem se. Čekal jsem vyhlášení nouzového stavu až v pátek s platností z neděle na pondělí, nebyl jsem tak velký optimista, abych odhadl, že to stihnou ještě během tohoto týdne. A co se týče opatření s ním spojených, která jsou zatím známa – vyfukováním cigaretového kouře do umyvadla s vodou zlato nevzniká. Zas a znovu budeme opakovat to, co už tu bylo a k ničemu nevedlo. Covid napadá hosty barů jen od 22 hodiny, přes den ne. Dále napadá ty, kdož pijí alkohol na veřejnosti, nikoho jiného na veřejném prostranství ne. A kosí diváky, kterých je nad 1000, pokud jich je 999, nevšimne si jich. Jo, a taky se vyhýbá místům, kde se prodávají stromky a kapři (asi mu nevoní rybina).

Aktualizace 6. prosince 2021:

Dokud to člověk jen od někoho slyší nebo někde čte, je ochoten nad tím mávnout rukou s povzdechem, že je to asi hrozné, ale vlastně… A pak je toho účasten. Na jedné straně doktor (dlouholetý penzista, který se těšil na důchod, ale nějak mu to nedalo a nechal se přemluvit), který nemá problém. Poslech plic, špachtli do krku, krevní test na místě. Antibiotika, léky na kašel. Sice to moc zatím nepomohlo a jedu v tom už 14 dní v podstatě pořád nastejno, ale s dobrým pocitem. Na straně druhé slavná opěvovaná nemocnice s pohotovostí. A tam na dveřích cedule „S jakýmkoli příznakem respirační choroby nevstupujte do čekárny a kontaktuje sestru telefonicky“. A v telefonu? Jaké máte teploty, jak dlouho, tak si vezměte paralen a hlavně nikam nechoďte! Nakonec další doktor, „kapacita“ dlouholetá, která má prsty všude možně. Aha, vy máte teploty a kašlete? Tak jeďte na PCR do Šluknova. Žádné vyšetření, žádné léky, nic. Jo, a když budete pozitivní, řiďte se pokyny hygieny, když ne, nikam nechoďte a buďte doma, dokud vás to nepřejde. Tak asi tak. Večerní doplněk: Když nakonec máte štěstí a prolámete se ke slušnému doktorovi na pohotovost, ten vás poslechne, pošle na RTG plic, a mezi řečí se tak nějak zeptá, který pitomec a proč posílá bez jakéhokoli vyšetření na PCR. A předepíše antibiotika.