weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – kadetky U17 TJ Slovan Varnsdorf vs BK Kralupy junior (leden 2022)

Jako druhé nastoupily v sobotu 8. ledna 2022 ve varnsdorfské sportovní hale v triu basketbalového dne dívky – kadetky U17 domácího TJ Slovanu proti BK Kralupy nad Vltavou junior (nadregionální liga, skupina B, 11. kolo).

Je to trápení, velké trápení. Domácí dívky se potácejí na konci tabulky, Kralupy jsou v čele. A hned od začátku bylo jasné, že se na tom nic nezmění. Holky opticky nehrají špatně, ale neumí se prosadit, neumí si pohlídat záda, neumí správně reagovat. Hraje jim to podivně ztuha a mnohdy to vypadalo spíš na přetahovanou nebo rugby, než na basket. Takže rozdíl skóre narůstal a bobtnal, až na závěrečných 31:74. Oficiální výsledky zatím nejsou k dispozici.

Na klubovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf – BK Kralupy Junior 31:74 (6:16, 6:10, 4:21, 15:27)

Ani druhý zápas s tímto soupeřem nevyšel podle našich představ. Laciné koše soupeře nás srazily brzo na kolena, i když první minuty vypadaly nadějně. V obraně dělají některé hráčky základní chyby a tím soupeři velmi ulehčují hru. Naopak do útoku se naše hráčky ženou bezhlavě a bez rozmyslu. Pochvalu zaslouží Anežka Doležalová za velkou bojovnost a odhodlání.

Body: Doležalová 14, Bafiová 6, Valíčková 3, Venclová 2, Zirmová 2, Stráníková 2, Palmeová 2, Kutová, Kahounová, Krátká, Weberová a Strnadová po 0

TH: 8/3 – 38%

Tagy