weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – muži TJ Slovan Varnsdorf vs Slavoj BK Litoměřice C (leden 2022)

Jako poslední (třetí v pořadí) v sobotu 8. ledna 2022 ve varnsdorfské sportovní hale nastoupili muži basketbalového oddílu TJ Slovan Varnsdorf, aby v 8. kole základní části severočeské ligy sehráli utkání s celkem Slavoj BK Litoměřice C.

První čtvrtina ukazovala, že by se mohlo jednat o velmi vyrovnaný zápas. Košů relativně málo, leč ve stylu my vám, vy nám. S kapkou štěstí tak domácí před pauzou strhli skóre na svou stranu. Ovšem následně začali litoměřičtí běhat nějak rychleji. Tak rychle, že došlo až na krev…

Domácí pokračovali v oslabení, neumím říct, zda výsledek v polovině byl ovlivněn zrovna tím. Stejně tak neumím odhadnout, jak to nakonec dopadlo. Oficiální výsledky ještě nejsou a IG varnsdorfských basketbalistů o výsledku mlčí

Tak se na webu objevil zatím bez podrobností výsledek, který nepotěší. Domácí propadli 40:81.

Na klubovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf – Slavoj BK Litoměřice „C“ 40:81 (11:10, 12:25, 6:27, 11:19)

Zápas „blbec“. Tak by se také dalo shrnout utkání se zkušeným týmem litoměřického „céčka“. V první čtvrtině jsme hráli lepší basketbal než Litoměřice, ale bohužel jsme nedokázali proměňovat naše střelecké pokusy. Toto dějství jsme tak vyhráli pouze o bod. Na začátku druhého přišel velice nešetrný zákrok na hlavu našeho nejlepšího střelce, Vojty Lehrocha. Ten byl ihned, s velkou tržnou ranou na hlavě, odvezen do nemocnice. Vyšetření naštěstí odhalilo „jen“ lehčí otřes mozku.

Tento moment bohužel ovlivnil naši hru. Tým ztratil koncentraci a začal dostávat zbytečné koše. To, podpořené naším mizerným procentem střelby, na výhru stačit nemohlo. Kdybychom v tento den stříleli až do půlnoci, tak koš prostě nedáme.

Za náš, místy až trapný střelecký výkon, patří velká omluva fanouškům, kteří na utkání zavítali.

Bohužel se začíná negativně projevovat doba restrikcí, kdy nám chybí několik neočkovaných hráčů. Ti bohužel ztrácí motivaci trénovat a zlepšovat se. Také se nám vytratila možnost větší rotace hráčů, a udržení tempa hry po celých čtyřicet minut. Nezbývá než přehodnotit cíle v sezoně a trochu poupravit herní styl, kterým se chceme prezentovat.

Už aby tato divná doba byla za námi.

Body: Šišulák 9, Maščuch 7 (1×3), Steško 6, Lehroch V. 5, Novák 4, Buben O. 3, Buben P. 2, Beran 1, Doležal a Sucharda 0.

Trojky: 1 – 8

TH: 17/11 – 27/20

Fauly: 23 – 14

Diváci: 120

Tagy