weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – muži TJ Slovan Varnsdorf vs Válečníci Děčín (leden 2022)

V pátek 21. ledna 2022 večer se po týdnu do varnsdorfské sportovní haly vrátili muži basketbalového oddílu TJ Slovan Varnsdorf, aby sehráli zápas odloženého 7. kola základní části severočeské ligy s celkem Válečníci Děčín.

Od první chvíle bylo jasno, že tentokrát to snadné nebude, váhy štěstěny se houpaly ze strany na stranu hodně prudce. Rozhodovaly vteřiny. A to doslova, půle skončila košem v té poslední (naštěstí ve prospěch domácích). Netroufal jsem si za těchto okolností hádat, jak dopadla druhá půle, ale IG sděluje optimistickou zprávu:

Na klubovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf „A“ – Válečníci Děčín 75:66 (18:19, 21:15,17:18,19:14)

Do derby s děčínskými Válečníky jsme vstupovali s respektem k síle soupeře a vědomím, že se jedná o trojkařsky zdatného protivníka. Do deváté minuty druhé čtvrtiny se hrálo prakticky koš za koš. V poslední minutě poločasu proměnil dva trojkové pokusy mladý Petr Steško. Druhý, k velké radosti publika, po dobré asistenci Vojty Lehrocha, se závěrečným klaksonem. Tím jsme odskočili na rozdíl pěti bodů. Tento bodový náskok jsme pak drželi až do začátku posledního dějství. Bylo tedy zaděláno na drama. Do poslední čtvrtiny jsme vstoupili lépe. Soupeř rychle sbíral fauly a posílal nás na čáru trestného hodu, kde jsme byli úspěšní. Rychle jsme tedy vedli devět bodů. Následovala nervoznější část, kdy se oba týmy dopustily mnoha ztrát. Trestali ovšem pouze Válečníci. Stáhli na tři body. To ovšem bylo to poslední, na co se soupeř zmohl. Zbytek utkání totiž proměnil ve svou „show“ veterán Petr Buben, ten vsítil rozhodujících deset bodů našeho celku v závěru a výrazně tak napomohl k velice cenné výhře nad nepříjemným soupeřem.

Tým je třeba pochválit jako celek. Ze všech hráčů, již od rozcvičení bylo cítit odhodlání a vysoká koncentrace. Věděl jsem, že tento zápas nemůžeme prohrát.

Poděkovat je třeba i divákům tribuně, kteří pro nás vytvořili skvělou a bouřlivou atmosféru, hodnou zápasů v play-off. Toto derby prostě mělo vše.

Body: Maščuch 17 (2×3), Lehroch V. 16 (1×3), Buben 12 (1×3), Schilling 11 (3×3), Steško 7 (2×3), Šišulák 4, Kenney 4, Beran 4, Novák 0, Vakulenko 0, Svoboda 0.

Trojky: 9-3

TH: 23/14-17/10

Fauly: 21-21

Diváci: 160

Tagy