weby pro nejsevernější čechy

Sněhová královna v Ledovém království

V neděli 23. ledna 2022 Městské divadlo ve Varnsdorfu po velmi dlouhé době nabídlo klasické pohádkové představení určené těm nejmenším divákům Sněhová královna v Ledovém království z repertoáru Metropolitního divadla Praha.

V ledovém království na konci světa žije zlá Sněhová královna, která má srdce z ledu. Jednoho dne, když se prohání jako mrazivá meluzína nad Královstvím slunce, zahlédne prince Kryštofa a nabídne mu náruč stříbrného prachu a celé království z ledu. Očarovaný Kryštof se nechá unést. Náhlé zmizení Kryštofa trápí jeho sestřičky, které se ho vydají se sněhulákem Olíkem hledat. Cestou do ledového království zažijí mnoho dobrodružství a potkají spoustu pohádkových postav. Muzikál nabitý efekty, choreografií, písněmi, výpravnými kostýmy a moderní projekcí na plátně.

Možná po přečtení anonce a shlédnutí pohádky máte stejný pocit jako já, že jste viděli nějakou jinou adaptaci. Text totiž trpí nešvarem obvyklým u upoutávek na filmy a knihy – autor zřejmě neměl čas a chuť a tak si půlku prostě vymyslel…

Sněhová královna. Ledové království. Dvě sestry v kožíšku. Zajíc. Oživlý sněhulák. Trollové troubové. Meluzína a Severák. Loupežníci, dva, z toho jeden lední medvěd. Jaro s rozverným skřítkem, v jehož království sněhulák zpívá o létě a očuchává kytky. Bambitka. Tučňák. Diamanty. Horoucí srdce a Happy End. Vařila myšička kočkopsí dort. Která pohádka zůstala opomenuta?

Z celou dobu hlasitě se smějícího dětského chumlu se najednou ozval hlásek: „A proč tolik křičí?“

Tagy