weby pro nejsevernější čechy

Volejbal – Krajský přebor kadetek a juniorek (leden 2022)

V neděli 30. ledna 2022 se do varnsdorfské sportovní haly po čase nastěhoval opět volejbal – proběhlo tu další kolo krajského přeboru kadetek a juniorek.

Historické oficiální info:

Věk kadetek: nar. 1. 1. 2004 a mladší (U19)

Přihlášená družstva
01. USK Slavia Liberec „B“
02. SK Ještědská Liberec
03. TJ Zikuda Turnov „A“
04. TJ Zikuda Turnov „B“
05. TJ Slovan Varnsdorf
06. TJ Jiskra Nový Bor
07. Beach Volley Vratislavice n. N.
08. SVČ „Roroš“, Nové Město pod Smrkem
09. TJ Sokol Mnichovo Hradiště
10. Schrödingerův institut Varnsdorf
11. TJ Bižuterie Jablonec n. N. „A“
12. TJ Bižuterie Jablonec n. N. „B“

Ovšem historii odvál čas a aktuální doba rozsekala plány na padrť. Stále platná nařízení totálně zdecimovala účast a nezbyl kámen na kameni:

Na webu Turnova už se lze dočíst:

V neděli 30. 1. 2022 se ve Varnsdorfu konalo další kolo KP kadetek a juniorek. Kvůli karanténami způsobeným četným absencím se kompletně odehrála pouze 1. liga. V ní hrají juniorky „A“, které i tentokrát neztratily ani set a pojistily si tak vedoucí místo v průběžném pořadí KP.

TJ Zikuda Turnov „A“ – Schrödingerův institut 2:0 (19, 19)
TJ Zikuda Turnov „A“ – TJ Sokol Mnichovo Hradiště 2:0 (15, 15)
TJ Zikuda Turnov „A“ – TJ Jiskra Nový Bor 2:0 (8, 22)

Sestava: Markéta Horáková, Kačka Prchalová, Vanes Volková, Julča Dolejšová, Áňa Šebestová, Niky Karlová, Áňa Václavů, Deni Franzová, Ivča Linhartová a Majda Hrochová

„B“ družstvo turnovských juniorek se bohužel dnes nemohlo kvůli karanténě zúčastnit a dohraje si svá utkání v následujících týdnech.

Další a už předposlední kolo KP kadetek a juniorek se bude hrát 27. 2. 2022 v Novém Boru.

Vratislavice:

V neděli 30. ledna 2022 byla další, už 4. část krajského přeboru kadetek. Covid a různé karantény a nemoci zase zkomplikovaly celý turnaj. BV Vratislavice hraje 2. ligu a té se zúčastnily jen dva týmy. My a Varnsdorf.

Na turnaj odjelo celkem 8 našich hráček (J. Herešová, N. Rychnová (libero), N. a M. Ďuroňová, B. Straková, Kl. Beránková, Kl. Jachanová, V. Bursová), 3 hráčky nám chyběly. Poněvadž místo 3 zápasů jsme odehráli jen dvojzápas s Varnsdorfem, tak 8 hráček bylo optimálních. Po delším rozhrání (při přechodu z vlakového nádraží byla vichřice s krupobitím – viz video), jsme dvakrát zvítězili 2:0, v týdnu nás ještě čeká dohrávka s Turnovem „B“ a USK Liberec.

Jan Kvapil

Nový Bor má na webu naposledy loňský listopad, volejbalová sekce TJ Sokol Mnichovo Hradiště přeje naposledy PF 2022.

Tagy