weby pro nejsevernější čechy

Krajský přebor školních družstev v šachu 2022

Družstvo ZŠ Varnsdorf, náměstí E. Beneše zaznamenalo skvělý týmový úspěch v Krajském přeboru školních družstev, který se dnes konal ve středu 2. února 2022 v Chlumci u Ústí nad Labem.

Tým ve složení Sofie Grausgruberová, Jakub Sikora, Michal Maco, Samuel Forkert a náhradník Hamza Hamed obsadil v kategorii starších žáků 3. místo!

J. Sikora a M. Maco hrající na druhé., resp. třetí šachovnici, uhráli famózních 6 bodů ze 7 možných. Nejtěžší úlohu měla Sofie, která odehrála na první šachovnici partie proti nejsilnějším soupeřům, přesto získala solidní 3 body. Příjemným překvapením byl výkon Samuela Forkerta, který původně na přeboru neměl být, přesto na čtvrté šachovnici získal nadprůměrných 4,5 bodu z 6 partií. Pátý člen družstva Hamza Hamed se měl střídat s Forkertem, odehrál však pouze partii 2. soutěžního kola, pak přijal nabídku pořadatelů a šel si zahrát pětikolový turnaj jednotlivců mladších žáků, kde mezi deseti účastníky získal bronzovou medaili za dělené třetí místo, takže si nakonec odvezl medaile dvě.

Všichni hráči jsou rovněž i žáky DDM Varnsdorf a členy TJ Slovan Varnsdorf.

ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

Tagy