weby pro nejsevernější čechy

Paralympiáda a naši žáci

Zřejmě všichni tušíme, co si představit pod pojmem paralympiáda.

Děti 2. třídy ze školní družiny a žákyně Lili Tran, Eva Sršňová, Karolina Svobodová z 6. A pod dohledem Mgr. J. Hurtové se zapojily do projektu „Labyrint pro nevidomé“.

Výtvarné zpracování nebylo dané předem, děti mohly tvořit dle vlastních nápadů a schopností. Druháci otiskli své dlaně a v nich zdravé i nemocné oči, ztvárnili podání pomocné ruky nejen handicapovaným, ale i všem ostatním. Žákyně 6. třídy pojaly vodícího psa jako spolehlivý zrak svého pána. Žáci 7. A pod vedením pana V. Praščáka v dílnách precizním nalakováním dodali finální podobu oběma deskám s označením naší školy. Desky budou použity na celorepublikových sportovních akcích spolku „Život jde dál“. Ta nejbližší se bude konat 5. 6. 2022 v Liberci a půjde o MČR ve výkonu vodicích psů – Memoriál Simony Karlovcové.

Je dobrou zkušeností vyzkoušet si i jednoduchou denní činnost se zakrytým zrakem, přemístit předmět jednou rukou a jiné obyčejné věci udělat s vyřazením některé části těla. Každý pak pochopí, jak je důležité chránit si své zdraví, pečovat o něj a pomáhat těm, kteří se statečně vyrovnávají se svým osudem.

Všem zúčastněným děkuji, že do toho šli se mnou. Naše škola se opět posunula o stupeň výš v pochopení a vstřícnosti.

H. Špergová (vychovatelka ŠD)
ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Tagy