weby pro nejsevernější čechy

3D TISKÁRNA

V rámci projektu největšího českého výrobce 3D tiskáren od Josefa Průši, “PRŮŠA PRO ŠKOLY“ získala naše škola k dispozici jejich nejprodávanější 3D tiskárnu.

Bohužel byl o tento projekt velký zájem, tak jsme si na tiskárnu museli pár měsíců počkat. V současné době je ale už tiskárna ve škole a pomalu ji představujeme žákům.

Jelikož ji máme krátce, tak nemohla být ještě plně využita ve výuce, ale snažíme se, aby se k žákům dostala co nejdříve, především v hodinách ICT. Možnosti využití tiskárny mohly být viděny na Dni otevřených dveří. Dále bude tiskárna využívána v kroužcích ICT a přímo na 3D tisk je zaměřena i jedna z dílen projektových dnů. Žáci se seznámí s principem technologií 3D tisku, sami se pokusí navrhnou a vymodelovat určitý model. Ten může být následně vytištěn.

Součástí projektových dnů bude i tvorba školního projektu zaměřeného na výrobu pomůcek pro učitele a žáky. Našim cílem je tiskárnu využívat při tvorbě různých projektů a nových pomůcek jak pro učitele, tak pro žáky. Určitě bude její zapojení do hodin ICT zpestřením výuky a ukáže jiný pohled na téma modelování. Představa, že to, co vidím na monitoru, dokážu mít za nějaký okamžik i v ruce, je myslím velmi zajímavá. Během čtrnácti dnů, kdy je tiskárna vidění ve škole, vzbudila u žáků veliký zájem a určitě bude vítanou pomůckou při výuce ICT.

Mgr. Lukáš Hůla, koordinátor ICT
ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Tagy