weby pro nejsevernější čechy

Okresní finále v přehazované 2022

Ve čtvrtek 21. dubna 2022 se uskutečnilo okresní finále v přehazované v Děčíně.

Naše děvčata ze sedmých tříd zaznamenala velký úspěch, z jedenácti přihlášených škol dokázala vybojovat krásné třetí místo, které si svými výkony děvčata jednoznačně zasloužila. Turnaj byl rozdělen na dvě skupiny (A, B). Každá skupina odehrála zápasy systémem každý s každým. Z každé skupiny postupovaly dvě školy do finálových bojů.

V základní skupině děvčata zaváhala pouze v jediném zápase, což nám zajistilo druhé místo ve skupině a účast v semifinále. Semifinálové klání děvčata i přes velmi kvalitní výkon nezvládla, a tak nás čekal boj o 3. místo. Do tohoto zápasu tým nastoupil s jednoznačným záměrem – zvítězit. Bohužel důležitost zápasu na naše dívky dolehla a tréma v jednotlivých zákrocích byla znát. Průběžný stav 8 : 13 naznačoval, že na náš tým zbyde čtvrté místo. Po oddechovém čase jsme si řekly, že si třetí místo jednoznačně za celý turnaj zasloužíme a nenecháme si ho vzít. A to se také stalo! Naše děvčata zabojovala a postarala se o překvapivý obrat. Zápas byl až do posledních chvil otevřený, vypjatý a napínavý. Konečné skóre 16:14 nám zajistilo konečné třetí místo a velkou radost a zadostiučinění.

Děvčata si zaslouží velkou pochvalu a poděkování za reprezentaci školy. Jejich kladný přístup k tělesné výchově třetí místo v okresu jen dokazuje.

Sestava:
7. A – Ema Kučmová, Viktorie Mičanová, Kateřina Beránková, Nela Šišuláková, Bára Blechová, Karolína Sulová
7. B – Michaela Činková, Anna Nguyen, Nikola Dandová, Lucie Svobodová

Blanka Plocarová (učitelka tělesné výchovy)
ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Tagy