weby pro nejsevernější čechy

Poděkování ze Zahrádky

S přicházejícím jarem, slunečními paprsky a pohodovými dny, děti v mateřské škole Zahrádka na Pražské ulici láká naše rozlehlá a v přírodním stylu založená školní zahrada.

Dřevěné prvky, pískoviště, hmatové chodníčky, altánky, lavice, velké tabule a zahrada s bylinkami, ovocnými keři a stromy jsou pro nás velkým pokladem. Zahradu s dětmi využíváme celoročně, dřevěná terasa je místem pro hru, setkávání a zažívání společných akcí.

Prostory zahrady jsou rozlehlé, děti si je mohou při hře užít s kamarády i rodiči.

Po delší době, ve čtvrtek 28.4. 2022, se uskutečnilo super setkání s rodiči, prarodiči a dětmi právě na naší školní zahradě, která potřebovala po zimě úklid a péči. Někteří se z domova vybavili kompletním zahradním náčiním, kolečky, elektrickými pomocníky a samozřejmě pracovním nadšením. Díky nečekaně hojné účasti rodiče kompletně pomohli s úpravami, rytím, stříháním, sekáním a přípravou nové zeminy na zeleninové záhony. Dřevěné akátové prvky byly obroušeny a ožily novými nátěry a ochrannými laky.

Po skvělé práci nám všem pak náležitě chutnala domácí jahodová zmrzlina od našich paní kuchařek a opečené vuřty. Společně strávené odpoledne tak dostalo punc radosti.

Veliké DÍKY patří všem dětem, rodičům, prarodičům, zaměstnancům školy a dalším pomocníkům. Firma KMT Profi s.r.o. dodala barvy a k nim potřebné štětce, brusky a další. Pan Jakub Maier měl v režii nejen materiál, ale také organizaci a jeho pracovní nasazení bylo obdivuhodné. Technické služby města Varnsdorf nám dovezly kvalitní kompost a Varnsdorfské uzeniny s.r.o. pro všechny pomocníky poskytly slevu na vuřty. Děkujeme Vám.

Někdy to tak bývá, že z jednoduchých věcí jsou tak skvělé zážitky. A těmi bylo toto odpoledne plné.

S radostí za MŠ Zahrádka Jana Čiháková
Mateřská škola Varnsdorf,
Pražská 2812, PO

Tagy