weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry mládeže 2022 – atletika (a závěrečné vyhodnocení)

Ve čtvrtek 26. května 2022 se uzavřel letošní ročník Letních sportovních her mládeže pro střední školy a učiliště Šluknovského výběžku – ve Varnsdorfu na městském stadionu Kotlina se závodilo v atletických disciplínách a na závěr proběhlo celkové vyhodnocení.

Nelze se zbavit dojmu, že v konečném pořadí spíše než o odpovídající výkony šlo vůbec o to, kolik družstev do kterých disciplín dokázala ta která škola poskládat. A že doba pokročila – značná část účastníků závodů se po jejich skončení rozešla k autům. Ke svým autům…

Pokud o den dřív některé školy informovaly o průběhu závodů poněkud „podivně“, lesárna je na tom lépe:

Gymnázium Rumburk:

Po tříleté „covidové“ pauze se ve Varnsdorfu opět setkali žáci středních škol Šluknovského výběžku, aby změřili své síly v rámci Letních sportovních her mládeže. Gymnázium Rumburk, které celoročně podporuje žáky ve sportovních aktivitách a účastní se různých sportovních soutěží, u toho nemohlo chybět. Rumburští gymnazisté tak mohli poměřit síly v plavání, florbalu, volejbalu, malé kopané a atletice. Do celkových výsledků se také započítávalo umístění z turnaje ve stolním tenise, který se konal již v dubnu.

Naši studenti opět reprezentovali výborně. Děvčata v konkurenci týmů z pěti středních škol celkově vyhrála, byť souboj s Gymnáziem Varnsdorf byl velmi vyrovnaný. U chlapců byla konkurence ještě o něco větší a v klání osmi týmů nakonec obsadili výborné druhé místo. Jako příjemný bonus pak získalo Gymnázium Rumburk za celkové umístění v obou kategoriích dohromady 7 000 Kč na nákup sportovního vybavení.

A jaká byla umístění v jednotlivých soutěžích?
27. 4. středa – Stolní tenis
Dívky 4. místo
Chlapci 4. místo
24. 5. úterý – Plavání
Dívky 2. místo
Chlapci 2. místo
Florbal
Dívky 1. místo
Chlapci 1. místo
25. 5. středa – Volejbal
Dívky 2. místo
Chlapci 1. místo
Malá kopaná
Chlapci 5. místo
2. 6. čtvrtek – Atletika
Dívky 1. místo
Chlapci 2. místo

Všem zúčastněným patří velký dík za jejich nasazení a ochotu reprezentovat školu.

K. Veselá

Rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2014 ->

Tagy