weby pro nejsevernější čechy

Olympiáda základních škol 1. stupně – florbal 2022

Po atletice pokračovala (a skončila) Olympiáda I. stupně základních škol ve Varnsdorfu v úterý 31. května 2022 ve sportovní hale florbalem, jehož organizaci si na starost tradičně vzala ZŠ a MŠ Bratislavská.

Letos jinak. Mladší žáci, starší žáci. Na ploše 3+brankář, v každé sestavě povinně i při střídání alespoň jedna holka. Místo Karlovky, která se účastnila atletiky, dorazilo Dolní Podluží, která na atletice nebylo.

Všichni víme, že život není peříčko a nic není jednoduché. Ovšem… Olympiáda letos pouze ze dvou disciplín. Z nichž ta dnešní byla – jak výše uvedeno – dělena mladší/starší. Výsledné pořadí škol ovšem bylo vyhlášeno pro kategorie kluci a holky. Místo původně na středu plánovaného a zrušeného basketu byla údajně jakýmsi způsobem započítána do výsledků Jr. NBA League z letošního března, které se účastnily jen 3 školy.

ZŠ Východní na FB:

Florbalový turnaj 1.stupně – mladší 2. místo, starší 5. místo.

A na webu:

V úterý 31. 5. proběhlo poslední kolo Olympiády škol 1. st. pořádané Sportovní komisí města Varnsdorf a MŠ a ZŠ Bratislavská. Turnaj probíhal ve dvou kategoriích – mladší (1. – 3. třída) a starší (4. – 5. třída). Po bojovných výkonech se naše mladší družstvo umístilo na konečném 2. místě a starší družstvo na 5. místě. V celkovém hodnocení se naše škola umístila na 4. místě jak v kategorii děvčat, tak v kategorii chlapců. Všem účastníkům olympiády patří velká pochvala a poděkování za reprezentaci školy.

ZŠ Náměstí na webu:

Florbal – Sportovní hala Varnsdorf – úterý 31. 5. 2022

Hrací doba: 12 minut

Systém: každý s každým

Týmy: ZŠ Bratislavská, ZŠ náměstí, ZŠ Dolní Podluží, ZŠ Edisonova, ZŠ Východní

Naše sestava: mladší žáci (1. – 3. třída) – Sorád František, Šolc Tomáš, Müllerová Ella, Dulanský Filip, Jindřichová Barbora, Němečková Andrea, Švarc David, Patoč Vojtěch, Hocko Martin

Naše sestava: starší žáci (4. – 5. třída) – Kestler Adam, Pečenka Adam, Bubna Liticová Beáta, Synek Tomáš, Voráčková Zuzana, Synek Vojta, Jӓgrová Aneta, Junek Vít, Zachariáš Matteo, Jakub Reichert

Dne 31. 5. se naše škola zúčastnila florbalového turnaje, který již tradičně pořádala ZŠ Bratislavská. Turnaj byl vyvrcholením Olympiády 1. stupně, což bylo největší motivací předvést co nejlepší výkony. Florbal byl rozdělen na dvě věkové kategorie – mladší žáci (1. – 3. třída), starší žáci (4. – 5. třída).Do turnaje jsme šli odhodláni a s cílem, že se pokusíme o co nejlepší výsledek a uděláme vše, co je v našich silách. A to se také stalo!

Mladší žáci (1. – 3. třída)

Úvodní klání naši mladší žáci nezvládli a utrpěli hned na začátku turnaje nemilou prohru se ZŠ Edisonova. Nešťastné klopýtnutí naše hráče nezlomilo, ba naopak ukázalo semknutost týmu a bojovnou náladu. Další tři zápasy své protivníky jednoznačně přehrávali a právem si zasloužili celkové prvenství. Naši nejmladší žáci nastříleli v konečném součtu 21 branek, nejvíce branek František Sorád. Za předvedený výkon si zaslouží velkou pochvalu. Poděkování však bezpochyby patří celému týmu.

Starší žáci (4. – 5. třída)

První zápas se ZŠ Edisonova nám hodně napověděl, jak bude vypadat další průběh turnaje, a hráči cítili šanci na pěkné umístění. Jejich výkony byly na vysoké úrovni, za což si zaslouží stejně jako mladší žáci velkou pochvalu. Bohužel poslední zápas s pořadatelskou školou ZŠ Bratislavskou se nám nevydařil podle našich představ, a tak nás jedna porážka odsunula na celkové druhé místo. Starší žáci celý turnaj poctivě odmakali, ale bohužel málo střeleckých možností v posledním zápase rozhodlo o celkovém vítězi. Zde bych chtěla vyzdvihnout výkon Mattea Zachariáše a Víti Junka, kteří předvedli moc hezké výkony v útočné fázi. V obraně se blýskla Zuzka Voráčková a Aneta Jägrová. Celý tým starších žáků předvedl excelentní výkony, za což jim patří velké poděkování.

Všem zúčastněným patří poděkování za reprezentaci školy.

Blanka Plocarová (učitelka tělesné výchovy).

V celkovém účtování Olympiády (košíková, atletika, florbal) obsadily dívky 2. místo, chlapci místo první.

Florbal 2019 ->, florbal 2018 ->, florbal 2017 ->, florbal 2016 ->, florbal 2015 ->

Tagy