weby pro nejsevernější čechy

Orienťák napodruhé

Nadšení, které následovalo po prvních zkušenostech s orientačním během (školní zahrada školy u ŠD 28. – 29. dubna), nás přivedlo k myšlence, uspořádat další den s orientačním během.

Tentokráte připravil pan Tomáš Babický skvělou trať v areálu skateparku Varnsdorf. První den úterý 7. června 2022 se počasí netvářilo zcela přívětivě, nakonec vše vyšlo ke spokojenosti všech účastníků. Celé dopoledne byl skatepark ve víru běhu, hledání, touhy splnit a najít všechny kontroly. Všech 5 skupin, které se prostřídaly od 8 do 13 hodin, odcházelo spokojeno. A dle slov pana Babického: všichni účastníci byli skvělí.

Skvělá nálada a snaha zvládnout nástrahy utajených kontrol pokračovala i ve středu 8. června 2022, navíc vše umocněno slunečným počasím. Pochválit musíme především naše nejmenší (1. třída), kteří „orienťák“ absolvovali poprvé – a hned se zalíbil. Další, kteří už nějakou tu zkušenost měli, se dokonce odvážili i na černou, nejtěžší variantu. Ta už v „sobě skrývala“ 19 kontrol. No, klobouček dolů a velká gratulace.

Děkujeme panu Babickému, který přípravě, organizaci i výsledkům věnuje veškerý svůj volný čas. Děkujeme!

Výsledky, které si každý účastník mohl zkontrolovat hned na místě, jsou k dispozici zde ->

VZ
ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Tagy