weby pro nejsevernější čechy

HÁZENÁ VE VARNSDORFU S NOVÝMI PROJEKTY

Oddíl házené ve Varnsdorfu se po manažersky nepovedené sezoně opět nadechuje k nové sezóně s projekty, které se budou zaměřovat především na rozvoj pohybových aktivit dětí. Pomocí projektů jako je BEA LIGA MINIHÁZENÉ a ATLETIKA S MÍČEM chce oddíl oslovit ty nejmenší.

Trenér Oldřich Rybář a asistent Jiří Steinbach se chtějí především zaměřit na základy pohybových aktivit pramenící ze základů atletiky a gymnastiky. Děti pomocí různých sportovních pomůcek jako pyramidový míč, reakční světla a především pomocí her se samotným míčem, budou děti vytvářet pohybovou aktivitu zaměřenou na stabilitu, koordinaci pohybu, hledání těžiště a tvorbu vnitřních svalů. Budou připravovány na získání zkušeností, kterými se zaměří na případné začleňování do různých sportovních aktivit s míčem. Jako v oddílech házené, basketbalu i volejbalu organizovány spolkem TJ SLOVAN Varnsdorf z.s. Aktivita se bude týkat chlapců i dívek a bude probíhat ve varnsdorfské sportovní hale jednou týdně a to každý čtvrtek. Jeden ze základních projektů oddílu bude navazovat na školní ligu miniházené, která ve Varnsdorfu působila na prvním stupni základních škol sedm let. V současné době se projekty dolaďují, jak z hlediska finančního pokrytí, tak i propagačního zajištění. V projektech se zároveň počítá s pomocí současných hráčů házené, tak i se spoluprací z řad rodičů i prarodičů nových sportovců. O projektech vás budeme včas informovat.

Oddíl házené bude nadále pokračovat i v činnosti vedoucí ke zdokonalování sportovních dovedností u kategorií dětí i mládeže se zaměřením na házenou. V kategorii mladšího dorostu pro chlapce (rok narození 2006 – 2007), dále kategorie starších i mladších žáků (rok narození 2008 – 2011) a tito házenkáři budou reprezentovat TJ SLAVOJ Děčín v soutěžním ročníku 2022/2023. Dorostenci pod vedením trenéra p. Rybáře odehrají středočeskou ligu MLD.

Závěrem bych chtěl poděkovat za dlouholetou záslužnou činnost v oddíle házené bývalému předsedovi p. Jiřímu Ždárskému a popřát mu do budoucna hodně dalších životních úspěchů v aktivním sportovním životě.

Oldřich Rybář (trenér)

Tagy