weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – muži TJ Slovan Varnsdorf vs. Görlitzer BC Squirrels (září 2022)

V neděli 18. září 2022 se ve varnsdorfské sportovní hale odehrálo přípravné utkání mezi muži basketbalového oddílu TJ Slovan Varnsdorf a celkem Görlitzer BC Squirrels (hosté jsou ve VDF na soustředění).

Začátek proti plánu posunut takřka o půl hodiny. První půle poměrně jednoznačná, předpokládám, že v té druhé k žádným dramatickým změnám nedošlo. A pevně doufám, že to svědčí o formě týmu před začínající sezonou a nepadá to na vrub toho, že by snad soupeř z Německa byl příliš slabý…

Na oddílovém webu:

TJ Slovan Varnsdorf : Görlitzer BC Squirrels

82:52 (19:10, 25:21, 19:14, 19:12)

První přípravné utkání nové sezony jsme odehráli proti „veverkám“ z Görlitz, jejichž muži celý víkend využívali halu ve Varnsdorfu ke své předsezonní přípravě. Pro soupeře generálka k soutěži, kterou startují příští víkend, pro nás první letošní seznámení se zápasovým tempem a hrou 5 na 5.

I přesto, že výsledek nebyl tím hlavním, tak jsme celých 40 minut hry byli ve vedení o deset a více bodů. Jsem rád, že jsme hru kontrolovali a mohli si vyzkoušet různé herní varianty. Šlo hlavně o vyzkoušení některých mladých hráčů z kategorie U17, zda má smysl již tuto sezonu je zapojit do „A“ týmu. A je třeba říci, že se v zápase neztratili. I tak je čeká spousta dřiny a je třeba, aby tuto možnost brali hlavně jako odměnu za jejich práci, ne jako samozřejmost.

Zápas nám ukázal dost slabých míst v naší hře, hlavně v obranné části. Máme tedy před sebou spoustu tvrdé práce.

Tagy