weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – kadetky U17 TJ Slovan Varnsdorf vs Basket Slovanka B (říjen 2022)

Basketbalovou sobotu 8. října 2022 zakončilo ve varnsdorfské sportovní hale utkání kadetek U17 TJ Slovan Varnsdorf vs Basket Slovanka B (nadregionální liga skupina A – 3. kolo).

Tentokrát v podstatně silnější a početnější sestavě než minule.

Snaha byla, i když to šlo ztuha. Holky se překonávaly a držely krok. Rozdíl ve skóre minimální, někdy situace na infarkt. Jenže smůla, nakonec to nedopadlo – konečné skóre 42:44 (13:13, 22:25, 31:32). Což nevypadá úplně dobře:

Na oddílovém webu:

42:44 (13:13, 9:12, 9:7, 11:12)

O víkendu jsme odehráli další dvě utkání letošní sezóny proti nám neznámým soupeřům, se kterými jsme neměli možnost se minulý ročník setkat. V sobotním zápase jsme hostili pražský tým Basket Slovanka B. Průběh celého utkání byl velmi vyrovnaný a oba týmy se vždy držely na dostřel toho druhého až do samého závěru, který přinesl drama. Soupeř se dostal patnáct vteřin do konce do vedení o jediný bod. Po našem následném útoku jsme měli po faulu soupeře možnost tří trestných hodů. Bohužel, nepodařilo se nám ani jeden proměnit, následně přišel faul z naší strany, jedna proměněná šestka soupeře a nepovedený útok, kdy se nám už nepodařilo zakončit na koš. Zápas tedy skončil v náš neprospěch o dva body. Na úkor výsledku si ovšem holky zaslouží velkou pochvalu za odvedený výkon a nasazení. Děvčata nechaly na hřišti maximum a pro trenérský tým je toto největší odměnou, a zároveň i svým způsobem vítězství. Velmi rád bych vyzdvihl výkon Anežky Doležalové, která táhla po celou dobu tým na útočné polovině hřiště a dala polovinu bodů našeho týmu, když dosáhla mety 21 bodů. 

Body: Doležalová 21, Bafiová 9, Stráníková 6, Palmeová, Strnadová, Zirmová 2

Tagy