weby pro nejsevernější čechy

Basketbal – muži TJ Slovan Varnsdorf vs. Veteránské naděje Děčín (říjen 2022)

V pátek 21. října 2022 ve varnsdorfské sportovní hale nastoupili muži TJ Slovan Varnsdorf k prvnímu domácímu soutěžnímu utkání proti týmu Veteránské naděje Děčín.

Začátek nevypadal úplně zle, dlouho se rozdíl skóre dařilo držet na úrovni jednoho koše. Jenže domácí chlapi se příliš brzy nechali děčínskými veterány utahat, hosté na tom byli zjevně líp. Odešel jsem v půli. Konec 81:102 (21:31, 43:59, 59:73).

Na oddílovém webu:

Týmy TJ Slovan Varnsdorf : Veteránské naděje Děčín
Skóre 81:102 (21:31, 22:28, 16:14, 22:29)

Děčínští mají sice v názvu „Veteránské naděje“, jedná se ovšem o tým s ligovými parametry. Obrovský favorit na prvenství v naší soutěži ovšem neměl na naší palubovce jednoduchou „šichtu“.

Utkání začalo přestřelkou zpoza trojkového oblouku, kdy do páté minuty padlo dohromady sedm tříbodových střel a na tabuli svítilo skóre 18:19. Bohužel jsme již v té době měli pět faulů na svém kontě a místy až příliš úzkostliví rozhodčí posílali soupeře na čáru trestných hodů. Tím se hra dost kouskovala a děčínští tak mohli nabrat síly na obranu. Kdy nám, jak obranou, tak i naší špatnou kombinací, nedovolili téměř tři minuty vsítit koš. V podobném duchu se neslo i druhé dějství. V poločase měl soupeř náskok čtrnácti bodů.

Do druhé poloviny utkání jsme vstoupili s jasným plánem a to vyhrát zbylé dvě čtvrtiny, bez ohledu na konečný výsledek.

Třetí čtvrtinu jsme vyhráli 16:14. Hlavně díky celoplošnému presinku, kdy jsme i takto zkušený tým nutili ke ztrátám, jak na vlastní polovině, tak tím, že jsme dostávali soupeře do časové tísně a ten tak neměl dostatek času na pohodlné zakončení. Škoda jen, že jsme neproměnili o pár střel navíc, mohlo být ještě veseleji. Poslední čtvrtinu si již Děčín pohlídal a prokázal svou kvalitu a zkušenosti.

Jsem rád, že naši hráči nesložili zbraně a nechali na hřišti vše. Což ocenila i velmi slušně zaplněná tribuna, kdy nám po utkání zatleskalo více jak dvě stovky diváků.

Jsem rád, že jsme donutili soupeře svou hrou k dobrému výkonu. A také jasně ukázali, že se nemusíme bát žádného soupeře.

Derby, bitva, prohra se vztyčenou hlavou.

Střelci: Maščuch 30 (8×3), Lehroch V. 18 (2×3), Novák 9 (3×3), Schilling 7 (1×3), Lehroch E. 6 (2×3), Pasovský 5 (1×3), Beran 3, Zamrzla 2, Janoušek 1, Kozák, Strnad, Houngbedji všichni 0.

TH: 8/6 – 34/20

Trojky: 17!! – 7

Fauly: 26 – 17

Diváci: 220!!

Tagy