weby pro nejsevernější čechy

Mikulášské bloudění 2022

Na pátek 2. prosince 2022 připravila ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf ve spolupráci s klubem orientačního běhu ZOOB Rumburk akci s názvem Mikulášské bloudění.

Zhaslá škola, porůznu rozmístěné „lampiony“ od sklepa po půdu, a všude plno. A to nejen žáci školy a rodiče. Sem tam prarodiče, sem tam i žáci bývalí či sourozenci. A hlasy ve tmě:

Hlavně dávej pozor na správné číslo!
Kde je osmá bé? To se ve škole nevyznáš?
Máš ten plán obráceně, ne doleva, ale doprava!
Sakra, ve které jsme vlastně patře?

Myslím, že šlo o akci, kde vůbec nešlo o to být první, a přesto si ji všichni náramně užili.

A ještě zpráva přímo ze školy:

V pátek 2. prosince v podvečer se na chodbách a v třídách školy rozsvítilo na 140 bludiček. Pod patronací a za pořadatelství OB Rumburk se na škole uskutečnil noční orientační běh. Postupně se za lampiónky (kontroly) vydalo 72 dětí, každé dítko v doprovodu svého rodiče, především z důvodu bezpečnosti. Řada dětí již nějakou zkušenost s „orienťákem“ měla (minulý školní rok dvě akce pro žáky školy), a tak pro ně orientace v mapě problém nebyla. Ale pod rouškou tmy šlo o poznání těžší variantu, která dokázala zamotat hlavu i zkušených matadorům. I proto se většina vydávala nejdříve na nejlehčí cestu – zelenou. Po „osahání“ a nabrání zkušeností pak došlo na vyzkoušení těžších tras, až po tu nejtěžší – ELITE – černou. A věřte, že najít všechny kontroly, některé skvostně umístěné, dalo pořádně zabrat. Děti i rodiče si z této akce odnesli nejen nevšední zážitek, ale i nějakou tu sladkost.

Tato akce mohla být uskutečněna díky Tomáši Babickému (vedoucí OB Rumburk) a jeho pomocníkům. Děkujeme!

ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

Tagy