weby pro nejsevernější čechy

Masér bez hranic na hranicích 2023

Ve varnsdorfském Pivovaru Kocour se ve středu 29. března 2023 podruhé uskutečnila soutěž s názvem „Masér bez hranic na hranicích“, kterou uspořádala VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf.

Účastníků letos podstatně více než loni při zkušebním ročníku. Samotná soutěž tak probíhala na pěti stanovištích ve 3 kolech, aby se 14 přihlášených dvojic ze 7 měst (krom domácích Litoměřice, Ústí nad Labem, Plzeň, Brno, Most a Turnov) mohlo porotě předvést. Kromě toho ukázka bojových umění + sebeobrany, vteřinová módní přehlídka a trocha společenského tance. Vědomostní kvíz podstatně vyšší kvality než minule – chytal jsem se jen na pár otázkách, a kdoví jestli bych odpověděl správně.



Pořádající škola uvádí na sociálních sítích:

Dnešní soutěž masérů pro žáky středních škol, která se konala v @pivovarkocour_official , dopadla pro naše maséry na výbornou.

1. místo v kategorii „Sportovní masáž“ vybojovala žákyně naší školy Barbora Černá a 3. místo si odnesla její spolužačka Viktorie Tománková.

V kategorii „Vědomostní kvíz“ se náš tým umístil na krásném druhém místě.

Soutěž se velmi povedla. Velký dík patří zřizovateli školy Ústeckému kraji za podporu a partnerům akce za krásné ceny pro soutěžící, které předal ředitel školy Petr Kotulič společně s předsedkyní výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost ÚK Zdeňka Vachková. Děkujeme všem soutěžícím za účast a Pivovaru Kocour Varnsdorf za krásné prostory.

Celkové výsledky:
Sportovní masáž:
1. místo – Barbora Černá – VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf
2. místo – Tereza Praumová – SZŠ a VOŠ zdravotnická Plzeň
3. místo – Viktorie Tománková – VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf

Vědomostní kvíz týmů:
1. místo – VOŠZ a SŠZ ÚSTÍ NAD LABEM
2. místo – VOŠ, SPŠ a SOŠ Varnsdorf
3. místo – VOŠ ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most

Střední zdravotnická škola Turnov:

29. 3. 2023 vyjeli vybraní žáci oboru masér k účasti na soutěži „Masér bez hranic na hranicích“ ve Varnsdorfu. Na tuto soutěž jsme zavítali už podruhé. Reprezentovali nás žákyně a žák 3. MA – Bára Mokošínová, Eliška Kyzyvátová, Karolína Jarošíková a Matyáš Paldus. Soutěž se skládala ze dvou etap stejně jako minulý rok.

V části praktické se prezentovala technika provedení masáže a jednotlivých hmatů u jednotlivých sestav (např. sportovní masáž zad, sportovní masáž končetiny zezadu nebo zepředu, sportovní masáž horní končetiny). Zde se hodnotil také celkový dojem a přístup ke klientovi, ale i vystupování maséra či dodržení časového limitu, který byl na jednotlivé masážní sestavy určen.

Teoretická část soutěže obnášela znalostní kvíz, který obsahoval hlavně znalosti z anatomie svalů a biologie.

Celkem soutěžilo 14 družstev, z čehož byla 2 družstva naše. Účastníci soutěže měli další možnost ověřit si svoje vědomosti a dovednosti v praxi a ve srovnání s žáky jiných škol. Naši zástupci obsadili 8 a 13. místo, což při velmi malých rozestupech zaslouží gratulaci a poděkování za dobrou reprezentaci školy.

Romana Vacardová, odborná učitelka

Rok 2022 ->

Tagy