weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfské školy na oblastním kole Dětské scéna 2023

Oblastní kolo soutěže Dětské scéna děčínského regionu se tradičně koná v Domě dětí a mládeže v Teplické ulici v Děčíně a je to vždy zážitek.

Ani letos (konkrétně 15. března 2023) tomu nebylo jinak.

Solidně zvládnutou organizaci zpočátku narušil pozdní příjezd dvou soutěžících, ale potom už program „odsejpal“. Dobré bylo, že po skončení prvních tří kategorií byly vyhlášeny výsledky, a tak bylo vyhověno těm, kdo potřebovali odjet domů dřív. Porota příjemně překvapila, když ještě před vyhodnocením pozvala všechny soutěžící do „přátelského kruhu“, v němž si vsedě na zemi popovídali a vzájemně sdělili praktické rady, jak dobře, a ještě lépe interpretovat umělecké texty.

Ze 160 účastníků městských kol v děčínském regionu bylo na oblastní kolo přehlídky dětských sólových recitátorů Dětská scéna 2023 nominováno 40 soutěžících v pěti věkových kategoriích. Varnsdorfské školy reprezentovalo celkem osm soutěžících. A dařilo se jim – mezi osmnácti oceněnými dětmi jich bylo pět:

ze Základní školy Edisonova
Ema Zíková (postup do krajského kola v Lounech)
Martina Buršíková (čestné uznání)

ze Základní školy Východní
Adam Bláha (čestné uznání

ze Základná umělecké školy
Viktor Albert Štefan (čestné uznání)
Ester Štefanová (postup do krajského kola v Lounech)

Všem soutěžícím děkujeme za dobrou reprezentaci, jejich učitelkám, učitelům a rodičům, že je na soutěž dobře připravili. Oceněným dětem blahopřejeme a oběma postupujícím do krajského kola, které se uskuteční 22. a 23. dubna 2023 v Lounech, držíme palce.

Text a foto: Milan Hrabal

Výsledková listina Dětská scéna 2023 OK.odt
Tagy