weby pro nejsevernější čechy

Cesta chleba v MŠ Zahrádka ve Varnsdorfu

Ukazovat dětem zábavnou formou něco nového a zároveň je učit, je naše radost a priorita.

Naše MŠ je od roku 2015 zapojena do programu Skutečně zdravá škola. Je to jednoduché, a tak prosté: příprava jídel je sezónní, z čerstvých, často BIO surovin, které nakupujeme od českých chovatelů a pěstitelů.

Letošním sedmým ročníkem projektového týdne “ Vím, co jím, maminko, tatínku!“, za finanční podpory města Varnsdorf, jsme předškolním dětem ze všech varnsdorfských mateřských škol v týdnu od 17.4. do 21.4. 2023 ukázali „Cestu chleba“. Pěstování obilí, mletí mouky a vloček na našich nových mlýncích, seznámení s výhodami domácího pečení, rady, jak na domácí chléb, a nakonec ochutnávka našeho domácího chleba pečeného u nás v MŠ s bylinkovým máslem (bylinky z naší školní zahrady), medem nebo marmeládou. Prostě domácí je nej!

Každá mateřská škola odcházela s dárkem a výzvou, zkusit si upéct svůj kváskový chléb, na který z naší „Zahrádky“ dostali čerstvý kvásek, ošatku a recept. Určitě nám pošlou i foto z pečení a pochlubí se, jak dopadl jejich první chléb. Také některé maminky z naší MŠ měly zájem o kvásek, a že prý také zkusí…. Jako host k nám zavítal i pan starosta Jan Šimek a ze školského odboru paní Jana Neubauerová a Jiřina Trebatická, které vždy rádi vidíme.

Celý týden jsme si se všemi dětmi velmi užili, pečení chlebů v našem konvektomatu nás opravdu bavilo a už teď se těšíme na přípravu dalšího ročníku.

Za MŠ Zahrádka Varnsdorf, Pražská 2812 Jana Čiháková, učitelka

foto zaměstnanci MŠ Zahrádka

Mateřská škola Varnsdorf,
Pražská 2812, PO
tel.: +420732377674
www.mszahradkavdf.cz

Tagy