weby pro nejsevernější čechy

McDonald’s Cup 2023 – 1. místo a postup do okresního finále

Naši žáci se v úterý 25. dubna zúčastnili fotbalového McDonald´s Cupu pro 4. a 5. ročník.

Celkem 8 týmů se sešlo na stadionu v Chřibské, aby poměřily své síly ve fotbalových dovednostech. Hrálo se na dvou malých hřištích s pěti hráči v poli a brankářem. Naším cílem bylo předvést co nejlepší výkony, postoupit do okresního kola a v neposlední řadě si užít sportovní dopoledne. Turnaj jsme zahájili zápasem se ZŠ Edisonova Varnsdorf, do kterého naši kluci vstoupili s bojovnou náladou, která k turnaji neodmyslitelně patří. Herně jsme odehráli pěkný zápas, i když střelecky jsme se v úvodu malinko trápili. Těsná výhra 2:1 neodpovídala skutečnosti, protože se zápas odehrával převážně před soupeřovou brankou. V dalších zápasech se však kluci dostávali do tempa a předváděli krásné individuální i týmové akce. Součinnost a souhra celého týmu nám zajistila 22 vstřelených branek v turnaji, kdy se nejvíce střelecky prosazoval Tomáš Šolc a František Sorád. Nutno podotknout, že vstřelenou branku si zapsal každý hráč, což dokazuje kvalitu našeho týmu. V obraně se blýskl Jakub Reichert, který zablokoval hned několik příležitostí soupeře a nevypustil žádný souboj na hřišti. V brance skvěle zachytal Adam Kestler, který nás několikrát podržel a předvedl krásné zákroky. Důkazem toho je pouze jediná inkasovaná branka v celém turnaji. Sedm výher v řadě bez jediné porážky nám zajistilo vítězství v okrskovém kole a velikou radost ze zlatých medailí na krku.

Klukům patří veliké poděkování nejen za předvedené výkony, ale za celkový přístup k turnaji v duchu fair play. Nyní se těšíme na okresní finále, které proběhne 11. 5. 2023 na hřišti v Markvarticích.

Místo konání: Chřibská

Fáze turnaje: Okrskové kolo, 4. – 5. ročník základních škol

Hrací systém: 5+1, každý s každým

Hrací čas: 1×12 min

Naše sestava – ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše: Sorád František, Patóč Vojtěch, Zachariáš Matteo, Kestler Adam, Reichert Jakub, Šolc Tomáš, Loos Nicolas

Blanka Plocarová (učitelka tělesné výchovy) – ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

rok 2017 ->

Tagy