weby pro nejsevernější čechy

Atletický čtyřboj – Varnsdorf, městský stadion, úterý 23. 5. 2023, okresní kolo

Za příznivého počasí, vydatné pomoci trenérů atletiky i pomocníků z řad žáků ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše, se uskutečnilo na městském stadionu v Kotlině ve Varnsdorfu okresní kolo v atletickém čtyřboji.

Zřejmě i vzhledem k místu konání se nedostavily děčínské celky – školy, vyjma ZŠ a MŠ Jurta Děčín a ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín. A tak na pomyslném startu stálo 5 škol. To však nijak nepoznamenalo skvělé výkony a nasazení jednotlivců, kteří soutěžili ve sprintu, vytrvalostním běhu, ve skoku vysokém nebo v skoku dalekém, u staršího žactva ve vrhu koulí či hodu míčkem, u mladšího žactva v hodu míčkem. Jednalo se však o kolektivní soutěž, a tak v pětičlenných týmech se započítávaly výkony – body lepších čtyř závodníků.

Výsledky:

Starší žáci (8. – 9. ročník)

  1. místo: ZŠ Edisonova Varnsdorf – 8 156 bodů
  2. místo: Gymnázium Varnsdorf – 7 012
  3. místo: ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf – 6 955

Mladší žáci (6. – 7. ročník)

  1. místo: Gymnázium Varnsdorf – 5 204 body
  2. místo: ZŠ Edisonova Varnsdorf – 4 867
  3. místo: ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf – 4 399

Starší žákyně (8. – 9. ročník)

  1. místo: Gymnázium Varnsdorf – 7 123 body
  2. místo: ZŠ nám. E. Beneše Varnsdorf – 6 174
  3. místo: ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín – 5 227

Mladší žákyně (6. – 7. ročník)

  1. místo: ZŠ Dr. M. Tyrše Děčín – 5 963 body
  2. místo: ZŠ Edisonova Varnsdorf – 5 730
  3. místo: Gymnázium Varnsdorf – 5 606

Do krajského kola postupují vítězové v jednotlivých kategoriích!

Pořadatel – ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

ZŠ Edisonova:

Dne 23. května 2023 se poprvé konalo okresní kolo atletického čtyřboje ve Varnsdorfu na městském stadionu v Kotlině. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách, a to ve sprintu na 60 m, vytrvalostním běhu, hodu míčkem/vrhu koulí a ve skoku dalekém/vysokém. Do krajského kola se probojovalo družstvo starších žáků s 8 156 body.

Naši školu reprezentovali tito žáci a obsadili tato místa:
1. místo – družstvo starších žáků – Filip Hanzalík, Sebastien Mádl, Martin Přibyl, Ondřej Zajíček a Pavel Flugr (8 156 bodů)
2. místo – družstvo mladších žáků – Filip Václav Hrabák, Michal Kubr, Ondřej Sobotka, Adam Němec a Daniel Kalvach (4 867 bodů)
4. místo – družstvo starších žákyň – Nikola Nováčková, Marie Kubicová, Eva Müllerová, Valerie Vlková a Nela Sedláčková (4 477 bodů)
2. místo – družstvo mladších žákyň – Viktorie Mádlová, Eliška Bérová, Valerie Balabánová, Nikola Kuníková a Barbora Horčičková (5 730 bodů)

Fotky ->

Mgr. Bc. Nikola Kalvachová

Redakční PS:

Ne všechny kategorie byly obsazeny všemi pěti soutěžícími školami.

Když nám ze sportovní mapy města/výběžku „vyšuměl“ letos Pohár rozhlasu, tak jsme se dočkali alespoň jiné atletické soutěže. Tady u nás s ní nemáme zatím přímou zkušenost, koná se ale zřejmě každoročně a „naši“ se účastní (google něco málo ukázal) – 21. 10. 2011 okresní kolo v atletickém čtyřboji v České Kamenici, 25. 10. 2011 – krajské finále atletického čtyřboje v Bílině, 2015 – Děčín. Nicméně musím konstatovat, že najít nějakou ucelenou informaci, kdy se které kolo kde konalo, kdo se účastnil, natož nějaké výsledky, to se mi prostě nepodařilo.

Tagy