weby pro nejsevernější čechy

Mikuláš ve Větrníku

Jako každý rok, i letos dorazili Čert s Andělem a Mikulášem také do rumburského mateřského centra Větrník. Ve čtvrtek 05. 12. 2013 se ve Větrníku uskutečnila Mikulášská nadílka pro nejmenší. Dobrotami bylo obdarováno více než 20 maličkých dětí. Většina z nich se držela v bezpečí maminčiny náruče, ale některé se odvážily i blíže. Všechny však nakonec zjistily, že se nemají čeho bát. Větrník totiž navštěvují samé hodné děti a na ty je, jak známo, peklo krátké. Obavy nemusela mít ani návštěva z vedení města, s nebeskou výpravou si padla vyloženě do oka. Pana starostu Trégra a zastupitele pana Pospíšila potěšila hojná účast rodičů s nejmenšími dětmi stejně jako velký zájem o další programy MC – ať už ty tradiční nebo úplně nové, které v centru neustále přibývají. Skutečnost, že ani klienti ze Šluknova, Krásné Lípy, Varnsdorfu či Jiřetína pod Jedlovou dnes nejsou ve Větrníku žádnou výjimkou, je pro Větrník obrovským úspěchem a současně motivací.

Poslední letošní velkou Větrníkovou akcí bude vánoční Pochod světlušek. Tradiční lampiónový průvod do kostelíku na Kopečku proběhne ve středu 18. 12. 2013. Sejdeme se u rumburského bazénu v 16:30 hodin a společně se pak za svitu lampiónů vydáme do nasvíceného kostelíčku. V jeho podmanivé atmosféře si s dětmi zazpíváme vánoční koledy a přenecháme své vzkazy Ježíškovi. Potom již budeme očekáváni v Domečku na Kopečku, kde bude probíhat program Na Kopečku sněží. Nejen pro naše děti a rodiče zde bude nachystáno hřejivé občerstvení a zimní pohádka k tomu. Čeká nás kouzelná chvíle pohody, na jejímž konci si popřejeme krásné vánoční svátky a pak už se je vydáme prožívat domů.

Všem, kdo se s námi na Kopeček nedostanete, přejeme štědré Vánoce a budeme se na vás těšit v novém roce. Ať je rok 2014 pro všechny dobrý.   

Za MC Větrník přeje příjemné adventní dny Andrea Semerádová