weby pro nejsevernější čechy

Mikulášské atletické závody v Rumburku

V sobotu 07. 12. 2013 proběhl v hale rumburského Sportlife centra vánoční závod pro děti a rodiče v atletickém víceboji. Atletický oddíl TJ Rumburk – Sporťáčci ve spolupráci s mateřskými centry Větrník a Koťátko uspořádal v sobotu 07. 12. 2013 Mikulášský atletický závod pro děti a jejich rodiče. V hale rumburského Sportlife centra se sešlo bez mála 50 závodníků, řada fanoušků a dalších milovníků sportu.

V 10:00 hodin, po řádné prezentaci, pan starosta Trégr slavnostně zahájil závod v sedmi atletických disciplínách. Děti bojovaly ve dvou dívčích a dvou chlapeckých kategoriích, svou vlastní kategorii pak měly i jejich maminky a tatínkové – pochopitelně odděleně. Kromě diváků a rozhodčích celý závod průběžně sledoval také Mikuláš v doprovodu Anděla. Oba bedlivě pozorovali, kdo doběhne přes překážky či slalomem do cíle nejrychleji, kdo dohodí oštěpem nejdále a kdo skočí do dálky nejvíce metrů. Nakonec došli k rozhodnutí, že si svou odměnu zaslouží úplně všichni, kteří našli odvahu a přišli si zazávodit.  Každý účastník si tak kromě báječného sportovně-vánočního zážitku odnesl domů i sladkou odměnu v podobě čokoládové medaile a mikulášského balíčku. 

Po úspěšném Jarním atletění, které se konalo v červnu 2013 na rumburském stadionu,  proběhlo v Rumburku další krásné sportovní dopoledne pro rodiny s dětmi. Obrovský dík za to patří  především hlavní organizátorce závodu a trenérce malých Sporťáčků, paní Erice Drahotové, ale velikou pochvalu si zaslouží celý organizační tým. Obě rumburská mateřská centra, Větrník i Koťátko, jsou pak hrdá na to, že se mohou na pořádání takové akce spolupodílet a obohatit své programy i tímto směrem. Také proto všichni věří, že se z Mikulášské atletiky brzy stane oblíbená tradice.

Za MC Větrník a rumburské Sporťáčky

Andrea Semerádová